0

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
2 Szczypty
sól
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
pieprz
10 Dekagramów
mięso mielone wołowe
5 Dekagramów
smalec
0.5 Kilograma
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podsmażamy na patelni z drobno posiekaną cebulą i ząbkiem czosnku.
  2. Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości.
  3. Ugotowane przeciskamy przez praskę aby uzyskać gładką masę ziemniaczaną.
  4. Utłuczone ziemniaki dzielimy na 4 części.
  5. Wyjmujemy 1 część ziemniaków i na to miejsc wsypujemy mąkę. Dodajemy trochę pieprzu i wyrabiamy na jednolitą masę.
  6. Wykładamy na stolnicę i wyrabiamy ciasto.
  7. Formujemy z ciasta wałek i kroimy jak na większe kopytka.
  8. Na dłoni formujemy małe placuszki, nadziewamy mięsem i dokładnie sklejamy.
  9. Wrzucamy na osoloną gotującą wodę i gotujemy tak jak pierogi.

Opis

Pyzy z gotowanych ziemniaków

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!