Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
2 Szczypty
sól
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
pieprz
10 Dekagramów
mięso mielone wołowe
5 Dekagramów
smalec
0.5 Kilograma
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podsmażamy na patelni z drobno posiekaną cebulą i ząbkiem czosnku.
  2. Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości.
  3. Ugotowane przeciskamy przez praskę aby uzyskać gładką masę ziemniaczaną.
  4. Utłuczone ziemniaki dzielimy na 4 części.
  5. Wyjmujemy 1 część ziemniaków i na to miejsc wsypujemy mąkę. Dodajemy trochę pieprzu i wyrabiamy na jednolitą masę.
  6. Wykładamy na stolnicę i wyrabiamy ciasto.
  7. Formujemy z ciasta wałek i kroimy jak na większe kopytka.
  8. Na dłoni formujemy małe placuszki, nadziewamy mięsem i dokładnie sklejamy.
  9. Wrzucamy na osoloną gotującą wodę i gotujemy tak jak pierogi.

Opis

Pyzy z gotowanych ziemniaków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!