Pyzy faszerowane mięsem z sosem pieczarkowym

mackowiakmagdalena
Pyzy faszerowane mięsem z sosem pieczarkowym

0

0 / 0

Uwielbiane przez dorosłych, jak również przez dzieci. Mogą być serwowane na rodzinny obiad, jak również na przekąskę. Szybki sposób przygotowania sprawia, że to danie bardzo często gości na naszym stole. Szczerze polecam !

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


14 porcji

Składniki

60 dag. mięso mielone wieprzowe

14 szt. pyzy

25 dag. pieczarki

15 dag. starty żółty ser

1 szczyp. sól, pieprz

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy drobno posiekany czosnek. Następnie wykładamy na gorący olej i podsmażamy. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy jeszcze chwilę na patelni razem z mięsem.

2

Do mięsa i pieczarek dodajemy sos pieczarkowy firmy Łowicz. Wszystko podsmażamy przez około 5 minut, cały czas mieszając.

3

Pyzy układamy na blachę i z każdej wydrążamy środek, tak aby zrobić miejsce na farsz. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni.

4

Pyzy napełniamy przygotowanym farszem. Wierzch posypujemy startym serem. Przygotowane bułeczki wkładamy do piekarnika na 10-15 minut. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

236

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły