Pyzy faszerowane mięsem z sosem pieczarkowym
mackowiakmagdalena
Uwielbiane przez dorosłych, jak również przez dzieci. Mogą być serwowane na rodzinny obiad, jak również na przekąskę. Szybki sposób przygotowania sprawia, że to danie bardzo często gości na naszym stole. Szczerze polecam !
0
0 / 0
Uwielbiane przez dorosłych, jak również przez dzieci. Mogą być serwowane na rodzinny obiad, jak również na przekąskę. Szybki sposób przygotowania sprawia, że to danie bardzo często gości na naszym stole. Szczerze polecam !
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
14 porcji
Składniki
60 dag. mięso mielone wieprzowe
14 szt. pyzy
25 dag. pieczarki
15 dag. starty żółty ser
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżka olej
Przygotowanie
Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy drobno posiekany czosnek. Następnie wykładamy na gorący olej i podsmażamy. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy jeszcze chwilę na patelni razem z mięsem.
Do mięsa i pieczarek dodajemy sos pieczarkowy firmy Łowicz. Wszystko podsmażamy przez około 5 minut, cały czas mieszając.
Pyzy układamy na blachę i z każdej wydrążamy środek, tak aby zrobić miejsce na farsz. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni.
Pyzy napełniamy przygotowanym farszem. Wierzch posypujemy startym serem. Przygotowane bułeczki wkładamy do piekarnika na 10-15 minut. Smacznego!