Pyzy faszerowane mięsem z sosem pieczarkowym

mackowiakmagdalena
Pyzy faszerowane mięsem z sosem pieczarkowym

0

0 / 0

Uwielbiane przez dorosłych, jak również przez dzieci. Mogą być serwowane na rodzinny obiad, jak również na przekąskę. Szybki sposób przygotowania sprawia, że to danie bardzo często gości na naszym stole. Szczerze polecam !

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


14 porcji

Składniki

60 dek. mięso mielone wieprzowe

14 szt. pyzy

25 dek. pieczarki

15 dek. starty żółty ser

1 szcz. sól, pieprz

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy drobno posiekany czosnek. Następnie wykładamy na gorący olej i podsmażamy. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy jeszcze chwilę na patelni razem z mięsem.

2

Do mięsa i pieczarek dodajemy sos pieczarkowy firmy Łowicz. Wszystko podsmażamy przez około 5 minut, cały czas mieszając.

3

Pyzy układamy na blachę i z każdej wydrążamy środek, tak aby zrobić miejsce na farsz. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni.

4

Pyzy napełniamy przygotowanym farszem. Wierzch posypujemy startym serem. Przygotowane bułeczki wkładamy do piekarnika na 10-15 minut. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły