1

Składniki

2 Kilogramy
ziemniaki
2 Szczypty
sól
1.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
20 Dekagramów
Słonina
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 0,5 kg ziemniaków ugotować i przepuścić przez maszynkę do mięsa lub przez praskę.
  2. Pozostałe ziemniaki zetrzeć na tarce.
  3. Odcisnąć z nich sok przez płócienną ściereczkę i wymieszać z ziemniakami gotowanymi dodając mąkę i sól.
  4. Formować kulki, układać je na desce posypanej mąką.
  5. Pyzy wrzucać na gotującą się osoloną wodę.
  6. Gotować na ok. 10 minut (po przekrojeniu nie może być surowej masy).
  7. Wyjąć z wody wyłożyć porcję na talerz i polać resztą drobno skrojonej i usmażonej słoniny.

Opis

Pyzy

Podobne przepisy

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!