Pyszny tort
m7
Taki tort piekę na różne uroczystości rodzinne.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1001
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
64
gram
Tłuszcze
82
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Taki tort piekę na różne uroczystości rodzinne.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
4 kostka masło
200 g dżem śliwkowy niskosłodzony
200 g wiórki kokosowe
1 szt. biszkopt jasny
1 szt. biszkopty
1 szt. brzoskwinia
7 szt. jajko
0.50 kg cukier
Przygotowanie
Upiec biszkopt jasny i biszkopt ciemny wg własnego przepisu. Następnie każdy z nich przekrawamy na dwie części.
Masa: jajka trzepiemy na parze wraz z cukrem nie krócej niż 10 minut. Bardzo ważne jest, aby jaja trzepać właśnie na parze, gdyż wtedy wychodzi super masa. Następnie odstawić do przestudzenia. Kolejno rozmiksować masło z letnią masą z jajek.
Ułożenie: na pierwszy spód biszkoptowy położyć 2-3 łyżki masy i na to dżem śliwkowy. Przykryć następnym biszkoptem i na niego położyć już samą masę. Nałożyć kolejny biszkopt, a na niego znowu masę. Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić, wyłożyć na masę. Przykryć ostatnim biszkoptem.
Boki oraz wierzch tortu posmarować masą, obsypać dobrze wiórkami kokosowymi i dowolnie udekorować.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1001
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
64
gram
Tłuszcze
82
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.