Pyszny tort

m7
Pyszny tort

0

0 / 0

Taki tort piekę na różne uroczystości rodzinne.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

4 kost. masło

200 g dżem śliwkowy niskosłodzony

200 g wiórki kokosowe

1 szt. biszkopt jasny

1 szt. biszkopty

1 szt. brzoskwinia

7 szt. jajko

0.50 kg cukier

Przygotowanie


1

Upiec biszkopt jasny i biszkopt ciemny wg własnego przepisu. Następnie każdy z nich przekrawamy na dwie części.

2

Masa: jajka trzepiemy na parze wraz z cukrem nie krócej niż 10 minut. Bardzo ważne jest, aby jaja trzepać właśnie na parze, gdyż wtedy wychodzi super masa. Następnie odstawić do przestudzenia. Kolejno rozmiksować masło z letnią masą z jajek.

3

Ułożenie: na pierwszy spód biszkoptowy położyć 2-3 łyżki masy i na to dżem śliwkowy. Przykryć następnym biszkoptem i na niego położyć już samą masę. Nałożyć kolejny biszkopt, a na niego znowu masę. Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić, wyłożyć na masę. Przykryć ostatnim biszkoptem.

4

Boki oraz wierzch tortu posmarować masą, obsypać dobrze wiórkami kokosowymi i dowolnie udekorować.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły