Pyszny suflet czekoladowy
m7
Przepis na mocno czekoladowy suflet. Delikatny, puszysty i pyszny. Warto wypróbować.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1944
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
137
gram
Tłuszcze
138
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepis na mocno czekoladowy suflet. Delikatny, puszysty i pyszny. Warto wypróbować.
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
200 g masło
50 g lubella mąka puszysta uniwersalna
150 g cukier
2.50 szt. gorzka czekolada
5 szt. jajko
Przygotowanie
Na garnku z gotującą wodą stawiamy metalową miskę, wrzucamy czekoladę i masło pokrojone w kostkę, rozpuszczamy.
Ubijamy jajka z cukrem.
Miskę ściągamy z garnka i wlewamy jajka, wsypujemy mąkę i proszek, mieszamy.
Przykrywamy wszystko folią i wstawiamy na ok. 6 godzin do lodówki.
Pieczemy w temperaturze 180-200 stopni C przez ok. 15 min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1944
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
137
gram
Tłuszcze
138
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.