Pyszny suflet czekoladowy

m7
Pyszny suflet czekoladowy

0

0 / 0

Przepis na mocno czekoladowy suflet. Delikatny, puszysty i pyszny. Warto wypróbować.

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

200 g masło

50 g lubella mąka puszysta uniwersalna

150 g cukier

2.50 szt. gorzka czekolada

5 szt. jajko

Przygotowanie


1

Na garnku z gotującą wodą stawiamy metalową miskę, wrzucamy czekoladę i masło pokrojone w kostkę, rozpuszczamy.

2

Ubijamy jajka z cukrem.

3

Miskę ściągamy z garnka i wlewamy jajka, wsypujemy mąkę i proszek, mieszamy.

4

Przykrywamy wszystko folią i wstawiamy na ok. 6 godzin do lodówki.

5

Pieczemy w temperaturze 180-200 stopni C przez ok. 15 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1944

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

137

gram

Tłuszcze

138

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły