Pyszny suflet czekoladowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pyszny suflet czekoladowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974726283.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis na mocno czekoladowy suflet. Delikatny, puszysty i pyszny. Warto wypróbować.
0
0 / 0
Przepis na mocno czekoladowy suflet. Delikatny, puszysty i pyszny. Warto wypróbować.
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
200 g masło
50 g lubella mąka puszysta uniwersalna
150 g cukier
2.50 szt. gorzka czekolada
5 szt. jajko
Przygotowanie
1
Na garnku z gotującą wodą stawiamy metalową miskę, wrzucamy czekoladę i masło pokrojone w kostkę, rozpuszczamy.
2
Ubijamy jajka z cukrem.
3
Miskę ściągamy z garnka i wlewamy jajka, wsypujemy mąkę i proszek, mieszamy.
4
Przykrywamy wszystko folią i wstawiamy na ok. 6 godzin do lodówki.
5
Pieczemy w temperaturze 180-200 stopni C przez ok. 15 min.