Pyszny suflet czekoladowy

m7
Pyszny suflet czekoladowy

0

0 / 0

Przepis na mocno czekoladowy suflet. Delikatny, puszysty i pyszny. Warto wypróbować.

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

200 g masło

50 g lubella mąka puszysta uniwersalna

150 g cukier

2.50 szt. gorzka czekolada

5 szt. jajko

Przygotowanie


1

Na garnku z gotującą wodą stawiamy metalową miskę, wrzucamy czekoladę i masło pokrojone w kostkę, rozpuszczamy.

2

Ubijamy jajka z cukrem.

3

Miskę ściągamy z garnka i wlewamy jajka, wsypujemy mąkę i proszek, mieszamy.

4

Przykrywamy wszystko folią i wstawiamy na ok. 6 godzin do lodówki.

5

Pieczemy w temperaturze 180-200 stopni C przez ok. 15 min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły