0

Składniki

1 Kilogram
Ser do serników
1 Łyżeczka
Aromat śmietankowy
1 Szklanka
mleko
0.75 Szklanki
cukier puder
5 Sztuk
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, odstawiamy.
  2. Do twarogu dodajemy żółtka, cukier puder, aromat śmietankowy oraz mleko. Miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
  3. Na samym końcu dodajemy pianę ubitą z białek i delikatnie mieszamy łyżką.
  4. Ciasto przekładamy do blaszki, pieczemy godzinę w temp. 180*C.

Opis

Zawsze się udaje.

Podobne przepisy

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Keks

Łatwy Do 40 min
Keks

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Odwrócone babeczki

Łatwy Do 1 godz
Odwrócone babeczki

Pyszne gofry

Łatwy Do 40 min
Pyszne gofry

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!