Pyszny obiad
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pyszny obiad](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973328428.jpeg&w=3840&q=75)
To danie zawsze wychodzi i zawsze smakuje
0
0 / 0
To danie zawsze wychodzi i zawsze smakuje
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 g bułka tarta
2 szt. pierś kurczaka
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. kalafior
10 dag. masło
Przygotowanie
1
Pierś z kurczaka kroimy na kawałki, rozbijamy tłuczkiem na kotlety. Następnie panierujemy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
2
Przygotowujemy kalafiora. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy w lekko osolonej wodzie.
3
Na patelni rumienimy bułkę tartą z masełkiem.
4
Ugotowanego kalafiora odcedzamy, polewamy zrumienioną bułką tartą.
5
Podajemy z kotletami z piersi kurczaka oraz ziemniakami.