0

Składniki

1 Kilogram
Masa makowa
1 Kostka
masło extra
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
5 Łyżek
śmietana
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników na ciasto zagniatamy ciasto kruche. Wkładamy do lodówki, aby się schłodziło.
  2. Następnie połowę ciasta rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę. Na ciasto wykładamy masę makową.
  3. Wierzch przykrywamy resztą rozwałkowanego ciasta.
  4. Pieczemy 45 minut w 170*C.

Opis

Makowiec na kruchym spodzie smakuje wyśmienicie.

Podobne przepisy

Mazurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Miodownik z kremem kakowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Miodownik z kremem kakowym

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Ciasteczka kruche z marmoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciasteczka kruche z marmoladą

Ciastka z cukrem

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka z cukrem

Ciastka z marmoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka z marmoladą

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!