Pyszny makowiec

m7
Pyszny makowiec

0

0 / 0

Makowiec na kruchym spodzie smakuje wyśmienicie. Z naszym prostym przepisem na pewno się uda.

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg masa makowa

1 kost. masło

3 szkl. mąka pszenna tortowa

2 szt. żółtko jaja kurzego

5 łyżka śmietana

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


1

Z podanych składników na ciasto zagniatamy ciasto kruche. Wkładamy do lodówki, aby się schłodziło.

2

Następnie połowę ciasta rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę. Na ciasto wykładamy masę makową.

3

Wierzch przykrywamy resztą rozwałkowanego ciasta.

4

Pieczemy 45 minut w 170*C.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły