Example thumb
0

Składniki

1.5 Szklanki
mleko
5 Sztuk
biszkopty
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
6 Łyżek
cukier
0.5 Szklanki
śmietana 36%
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy oba rodzaje mąk oraz gorące mleko. Gotujemy do momentu, aż krem zgęstnieje. Odstawiamy do ostygnięcia.
  2. Następnie białka jaj ubijamy na sztywną pianę.
  3. Śmietankę również ubijamy na sztywną pianę.
  4. Ubite białka oraz śmietankę ostrożnie dodajemy do kremu.
  5. Krem przekładamy do pucharków, na wierzch kruszymy biszkopty.
  6. Całość schładzamy w lodówce.

Opis

Szybki w wykonaniu, a zarazem bardzo smaczny deser.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!