0

Składniki

1.5 Szklanki
mleko
5 Sztuk
biszkopty
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
6 Łyżek
cukier
0.5 Szklanki
śmietana 36%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy oba rodzaje mąk oraz gorące mleko. Gotujemy do momentu, aż krem zgęstnieje. Odstawiamy do ostygnięcia.
  2. Następnie białka jaj ubijamy na sztywną pianę.
  3. Śmietankę również ubijamy na sztywną pianę.
  4. Ubite białka oraz śmietankę ostrożnie dodajemy do kremu.
  5. Krem przekładamy do pucharków, na wierzch kruszymy biszkopty.
  6. Całość schładzamy w lodówce.

Opis

Szybki w wykonaniu, a zarazem bardzo smaczny deser.

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Puszysty sernik

Średni Do 40 min
Puszysty sernik

Toffi

Średni Do 1 godz
Toffi

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!