0

Składniki

1.5 Szklanki
mleko
5 Sztuk
biszkopty
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
6 Łyżek
cukier
0.5 Szklanki
śmietana 36%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy oba rodzaje mąk oraz gorące mleko. Gotujemy do momentu, aż krem zgęstnieje. Odstawiamy do ostygnięcia.
  2. Następnie białka jaj ubijamy na sztywną pianę.
  3. Śmietankę również ubijamy na sztywną pianę.
  4. Ubite białka oraz śmietankę ostrożnie dodajemy do kremu.
  5. Krem przekładamy do pucharków, na wierzch kruszymy biszkopty.
  6. Całość schładzamy w lodówce.

Opis

Szybki w wykonaniu, a zarazem bardzo smaczny deser.

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Puszysty sernik

Przepis
Średni Do 40 min
Puszysty sernik

Toffi

Przepis
Średni Do 1 godz
Toffi

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Makowiec zawijany

Przepis
Trudny Do 40 min
Makowiec zawijany

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!