0

Składniki

2.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
250 Gramów
Dżem z czarnej porzeczki
2.5 Szklanki
mąka
4 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
budyń śmietankowy
4 Sztuki
białko jaja kurzego
4 Łyżki
śmietana
4 Łyżki
cukier
2 Łyżki
cukier
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
10 Dekagramów
orzechy włoskie
10 Dekagramów
rodzynki
10 Dekagramów
wiórki kokosowe
0.5 Kostki
masło extra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części. Każdy z placków rozwałkować na blachę, lekko zapiec i posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Na to ubić białka z 4 jajek i 2 łyżek cukru, na koniec dodać 1 płaską łyżkę mąki.
  2. Na białka posypać 10 dag orzechów włoskich, pół paczki rodzynek i pól paczki wiórek kokosowych.
  3. Upiec dwa jednakowe placki.
  4. Zrobić masę:
  5. 2 budynie śmietankowe ugotować, po wystudzeniu zmiksować z pół kostką masła.Przełożyć oba placki.
  6. Na wierzch polać polewą wg swojego sprawdzonego przepisu

Opis

Wspaniały smak ciasta. Przepis mam od mamy.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Pączki z budyniem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z budyniem

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!