Pysznotka

m7
Pysznotka

0

0 / 0

Wspaniały smak ciasta. Przepis mam od mamy.

15

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

2.50 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. margaryna zwykła

250 g dżem z czarnej porzeczki

2.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

4 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. budyń śmietankowy

4 szt. białko jaja kurzego

4 łyżka śmietana

4 łyżka cukier

2 łyżka cukier

1 łyżka mąka pszenna tortowa

10 dek. orzechy włoskie

10 dek. rodzynki

10 dek. wiórki kokosowe

0.50 kost. masło

Przygotowanie


1

Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części. Każdy z placków rozwałkować na blachę, lekko zapiec i posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Na to ubić białka z 4 jajek i 2 łyżek cukru, na koniec dodać 1 płaską łyżkę mąki.

2

Na białka posypać 10 dag orzechów włoskich, pół paczki rodzynek i pól paczki wiórek kokosowych.

3

Upiec dwa jednakowe placki.

4

Zrobić masę:

5

2 budynie śmietankowe ugotować, po wystudzeniu zmiksować z pół kostką masła.Przełożyć oba placki.

6

Na wierzch polać polewą wg swojego sprawdzonego przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły