Example thumb
0

Składniki

2.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
250 Gramów
Dżem z czarnej porzeczki
2.5 Szklanki
mąka
4 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
budyń śmietankowy
4 Sztuki
białko jaja kurzego
4 Łyżki
śmietana
4 Łyżki
cukier
2 Łyżki
cukier
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
10 Dekagramów
orzechy włoskie
10 Dekagramów
rodzynki
10 Dekagramów
wiórki kokosowe
0.5 Kostki
masło extra
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części. Każdy z placków rozwałkować na blachę, lekko zapiec i posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Na to ubić białka z 4 jajek i 2 łyżek cukru, na koniec dodać 1 płaską łyżkę mąki.
  2. Na białka posypać 10 dag orzechów włoskich, pół paczki rodzynek i pól paczki wiórek kokosowych.
  3. Upiec dwa jednakowe placki.
  4. Zrobić masę:
  5. 2 budynie śmietankowe ugotować, po wystudzeniu zmiksować z pół kostką masła.Przełożyć oba placki.
  6. Na wierzch polać polewą wg swojego sprawdzonego przepisu

Opis

Wspaniały smak ciasta. Przepis mam od mamy.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!