0

Składniki

1 Szczypta
papryka
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
0.5 Szklanki
bułka tarta
1 Sztuka
Kostka bulionowa
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
jajka
1 Łyżka
oliwa
2 Łyżki
pietruszka
3 Łyżki
tłuszcz
30 Dekagramów
ryż
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryz płuczemy, zalewamy 3 szkl wrzącej wody z kostka bulionową. Gotujemy do miękkości (ok 20 min) studzimy.
  2. cebulę obieramy, kroimy, podsmażamy na oliwie, wsypujemy paprykę. Dodajemy cebule, natkę, 2 jajka, 3 łyżki bułki tartej do ryżu. Mieszamy, doprawiamy.
  3. z masy formujemy kotlety, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto.

Opis

Krokieciki , które nadają się do zjedzenia nawet w piątek :) smaczne, bardzo je lubię... :)

Podobne przepisy

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Lasagne z beszamelem

Łatwy Do 1 godz
Lasagne z beszamelem

Penne w pomidorach

Łatwy Do 15 min
Penne w pomidorach

Świderki z Szynką

Łatwy Do 40 min
Świderki z Szynką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!