Pyszne ryżowe...

m7
Pyszne ryżowe...

0

0 / 0

Krokieciki , które nadają się do zjedzenia nawet w piątek :) smaczne, bardzo je lubię... :)

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


7 porcji

Składniki

1 szczyp. papryka

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

0.50 szkl. bułka tarta

1 szt. kostka bulionowa

1 szt. cebula

3 szt. jaja l

1 łyżka oliwa

2 łyżka pietruszka

3 łyżka tłuszcz

30 dag. ryż

Przygotowanie


1

Ryz płuczemy, zalewamy 3 szkl wrzącej wody z kostka bulionową. Gotujemy do miękkości (ok 20 min) studzimy.

2

cebulę obieramy, kroimy, podsmażamy na oliwie, wsypujemy paprykę. Dodajemy cebule, natkę, 2 jajka, 3 łyżki bułki tartej do ryżu. Mieszamy, doprawiamy.

3

z masy formujemy kotlety, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły