0

Składniki

1 Szczypta
papryka
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
0.5 Szklanki
bułka tarta
1 Sztuka
Kostka bulionowa
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
jajka
1 Łyżka
oliwa
2 Łyżki
pietruszka
3 Łyżki
tłuszcz
30 Dekagramów
ryż
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ryz płuczemy, zalewamy 3 szkl wrzącej wody z kostka bulionową. Gotujemy do miękkości (ok 20 min) studzimy.
  2. cebulę obieramy, kroimy, podsmażamy na oliwie, wsypujemy paprykę. Dodajemy cebule, natkę, 2 jajka, 3 łyżki bułki tartej do ryżu. Mieszamy, doprawiamy.
  3. z masy formujemy kotlety, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto.

Opis

Krokieciki , które nadają się do zjedzenia nawet w piątek :) smaczne, bardzo je lubię... :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!