0

Składniki

300 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
0.25 Szklanki
olej
1 Szczypta
sól
0.5 Szklanki
Gorąca woda
25 Dekagramów
truskawki
10 Sztuk
maliny
1 Szczypta
cynamon
1 Szklanka
śmietana 12%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Aby zrobić pierogi musimy przesiać mąkę Lubella i sól, a następnie dodać do nich olej i wodę. Wszystko zagniatamy rękami.
  2. Ciasto dzielimy na kilka części i wałkujemy. Za pomocą szklanki z cienkimi brzegami wycinamy kółka na pierogi.
  3. Przygotowane truskawki myjemy i kroimy na połówki, bądź ćwiartki. Następnie przekładamy je na krążki i zlepiamy pierogi.
  4. Wodę doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy soli do smaku. Ulepione pierogi wkładamy do wody, uważając by się nie rozpadły. Po kilku minutach, kiedy pierogi będą wypływać wyławiamy je.
  5. Gotowe pierogi podajemy ze śmietaną. Dekorujemy świeżymi malinami, liśćmi mięty i posypujemy szczyptą cynamonu.

Podobne przepisy

Dyniowo-cynamonowe gofry z serkiem i dżemem cytrusowym

Łatwy Do 15 min
Dyniowo-cynamonowe gofry z serkiem i dżemem cytrusowym

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Łatwy Do 40 min
Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Naleśniki z musem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Naleśniki z owocami

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Pierogi z serem

Średni Do 1 godz
Pierogi z serem

Placuszki z łososiem i serkiem koperkowym

Łatwy Do 40 min
Placuszki z łososiem i serkiem koperkowym

Renifery Cake Pops

Średni Do 3 godz
Renifery Cake Pops

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!