0

Składniki

300 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
0.25 Szklanki
olej
1 Szczypta
sól
0.5 Szklanki
Gorąca woda
25 Dekagramów
truskawki
10 Sztuk
maliny
1 Szczypta
cynamon
1 Szklanka
śmietana 12%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Aby zrobić pierogi musimy przesiać mąkę Lubella i sól, a następnie dodać do nich olej i wodę. Wszystko zagniatamy rękami.
  2. Ciasto dzielimy na kilka części i wałkujemy. Za pomocą szklanki z cienkimi brzegami wycinamy kółka na pierogi.
  3. Przygotowane truskawki myjemy i kroimy na połówki, bądź ćwiartki. Następnie przekładamy je na krążki i zlepiamy pierogi.
  4. Wodę doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy soli do smaku. Ulepione pierogi wkładamy do wody, uważając by się nie rozpadły. Po kilku minutach, kiedy pierogi będą wypływać wyławiamy je.
  5. Gotowe pierogi podajemy ze śmietaną. Dekorujemy świeżymi malinami, liśćmi mięty i posypujemy szczyptą cynamonu.

Podobne przepisy

Muffinki sernikobrownie z malinami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki sernikobrownie z malinami

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Dyniowo-cynamonowe gofry z serkiem i dżemem cytrusowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Dyniowo-cynamonowe gofry z serkiem i dżemem cytrusowym

Naleśniki z musem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Ciasteczka adwentowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasteczka adwentowe

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Naleśniki z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!