Pieczone pierogi z pieczarkami

Lubella
Pieczone pierogi z pieczarkami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pieczone pierogi z pieczarkami to doskonałe połączenie tradycyjnego ciasta pierogowego i aromatycznego farszu z pieczarek. To idealna przekąska na każdą okazję – pierogi są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Podawaj na ciepło, z ulubionym dipem, np. czosnkowym lub jogurtowym. Pieczone pierogi z pieczarkami świetnie smakują także na zimno – idealne na drugie śniadanie lub piknik!

9

Składniki

80 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Ciasto

500 g mąka pszenna lubella

250 ml ciepła woda

1 łyżecz. sól

2 łyżka olej roślinny

Farsz

500 g pieczarki

1 szt.

2 łyżka masło

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

1 pęcz. posiekana natka pietruszki

Przygotowanie

Wartości odżywcze na porcję


Energia

985

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

95

gram

Tłuszcze

56

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły