Pieczone pierogi z pieczarkami

Lubella

Pieczone pierogi z pieczarkami to doskonałe połączenie tradycyjnego ciasta pierogowego i aromatycznego farszu z pieczarek. To idealna przekąska na każdą okazję – pierogi są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Podawaj na ciepło, z ulubionym dipem, np. czosnkowym lub jogurtowym. Pieczone pierogi z pieczarkami świetnie smakują także na zimno – idealne na drugie śniadanie lub piknik!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
985
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
56
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
Pieczone pierogi z pieczarkami to doskonałe połączenie tradycyjnego ciasta pierogowego i aromatycznego farszu z pieczarek. To idealna przekąska na każdą okazję – pierogi są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Podawaj na ciepło, z ulubionym dipem, np. czosnkowym lub jogurtowym. Pieczone pierogi z pieczarkami świetnie smakują także na zimno – idealne na drugie śniadanie lub piknik!
9
Składniki
80 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Ciasto
500 g mąka pszenna lubella
250 ml ciepła woda
1 łyżecz. sól
2 łyżka olej roślinny
Farsz
500 g pieczarki
1 szt.
2 łyżka masło
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
1 pęcz. posiekana natka pietruszki
Przygotowanie
Wartości odżywcze na porcję
Energia
985
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
56
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.