2

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
majeranek
1 Łyżeczka
sól
1.5 Szklanki
mąka
0.5 Szklanki
Groszek zielony mrożony
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
pieczarki
1 Łyżka
śmietana
1 Łyżka
masło
10 Dekagramów
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. CIASTO: połączyć mąkę, masło, jajko, śmietanę,sol to zagnieść przykryć i włożyć do lodówki na 1 godz.
  2. FARSZ: Zmieszać wszystkie składniki na nadzienie.
  3. Ulepione pierogi nakłuć widelcem ułożyć na blaszce (wyłożoną folią aluminiową) posmarować żółtkiem.
  4. Piec ok 20 minut w 160*C SMACZNEGO!!!

Opis

Troszkę inne, ale za to NIESAMOWICIE pyszne pierogi. POLECAM!!!

Podobne przepisy

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Kura w potrawce

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kura w potrawce

Kopytka w sosie pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Łosoś saute z ogórkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Przepis
Średni Do 3 godz
Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!