1

Składniki

300 Gramów
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
100 Gramów
masło extra
50 Gramów
cukier puder
2 Sztuki
jaja kurze całe
0.5 Litra
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do miski wsypujemy 300 g mąki.
  2. Dolewamy 0,5 l mleka, wbijamy 2 całe jajka, dodajemy ok. 2 łyżeczek proszku do pieczenia, cukier 50-75 g oraz delikatnie solimy. Rozpuszczamy 100 g masła i delikatnie dolewamy podczas miksowania pozostałych składników. Całość dokładnie miksujemy.
  3. W międzyczasie nagrzewamy gofrownicę. Najlepszy efekt osiąga się na dużej gofrownicy z ciężką pokrywą. Gofry pieczemy na złoty kolor. Podajemy z bitą śmietaną oraz konfiturami.

Opis

Wspaniałe, chrupiące gofry, które mogą stanowić wyśmienity deser.

Podobne przepisy

Pączki z budyniem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z budyniem

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Pączki migdaŁowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki migdaŁowe

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Kawowe brownie

Przepis
Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!