1

Składniki

300 Gramów
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
100 Gramów
masło extra
50 Gramów
cukier puder
2 Sztuki
jaja kurze całe
0.5 Litra
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do miski wsypujemy 300 g mąki.
  2. Dolewamy 0,5 l mleka, wbijamy 2 całe jajka, dodajemy ok. 2 łyżeczek proszku do pieczenia, cukier 50-75 g oraz delikatnie solimy. Rozpuszczamy 100 g masła i delikatnie dolewamy podczas miksowania pozostałych składników. Całość dokładnie miksujemy.
  3. W międzyczasie nagrzewamy gofrownicę. Najlepszy efekt osiąga się na dużej gofrownicy z ciężką pokrywą. Gofry pieczemy na złoty kolor. Podajemy z bitą śmietaną oraz konfiturami.

Opis

Wspaniałe, chrupiące gofry, które mogą stanowić wyśmienity deser.

Podobne przepisy

Kawowe brownie

Średni Do 40 min

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz

Wiedeński tort Sachera

Średni Do 40 min

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz

Kakaowe lodowe kanapki

Łatwy Do 2 godz

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!