1

Składniki

300 Gramów
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
100 Gramów
masło extra
50 Gramów
cukier puder
2 Sztuki
jaja kurze całe
0.5 Litra
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do miski wsypujemy 300 g mąki.
  2. Dolewamy 0,5 l mleka, wbijamy 2 całe jajka, dodajemy ok. 2 łyżeczek proszku do pieczenia, cukier 50-75 g oraz delikatnie solimy. Rozpuszczamy 100 g masła i delikatnie dolewamy podczas miksowania pozostałych składników. Całość dokładnie miksujemy.
  3. W międzyczasie nagrzewamy gofrownicę. Najlepszy efekt osiąga się na dużej gofrownicy z ciężką pokrywą. Gofry pieczemy na złoty kolor. Podajemy z bitą śmietaną oraz konfiturami.

Opis

Wspaniałe, chrupiące gofry, które mogą stanowić wyśmienity deser.

Podobne przepisy

Kawowe brownie

Przepis
Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Wiedeński tort Sachera

Przepis
Średni Do 40 min
Wiedeński tort Sachera

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowe lodowe kanapki

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Kakaowe lodowe kanapki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!