1

Składniki

1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
300 Gramów
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
100 Gramów
masło extra
50 Gramów
cukier puder
2 Sztuki
jaja kurze całe
0.5 Litra
mleko
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do miski wsypujemy 300 g mąki.
  2. Dolewamy 0,5 l mleka, wbijamy 2 całe jajka, dodajemy ok. 2 łyżeczek proszku do pieczenia, cukier 50-75 g oraz delikatnie solimy. Rozpuszczamy 100 g masła i delikatnie dolewamy podczas miksowania pozostałych składników. Całość dokładnie miksujemy.
  3. W międzyczasie nagrzewamy gofrownicę. Najlepszy efekt osiąga się na dużej gofrownicy z ciężką pokrywą. Gofry pieczemy na złoty kolor. Podajemy z bitą śmietaną oraz konfiturami.

Opis

Wspaniałe, chrupiące gofry, które mogą stanowić wyśmienity deser.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!