Pyszne ciasto biszkoptowe z kremem

m7
Pyszne ciasto biszkoptowe z kremem

1

0 / 0

Pyszne ciasto przekładane kremem, może łatwo zastąpić tort. Idealne na przyjęcia rodzinne.

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

0.66 szkl. mąka pszenna tortowa

0.66 szkl. mąka ziemniaczana

1 szkl. cukier

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. cytryna

1 szt. krem karpatka

0.50 szkl. woda

Przygotowanie


1

Jajka miksujemy z cukrem ok. 15 minut, aż do uzyskania jednolitej masy (musi powstać biała pianka). Dwa rodzaje mąki łączymy ze sobą dodajemy proszek do pieczenia, przesiewamy i dokładnie jeszcze raz mieszamy.

2

Wsypujemy do masy jajecznej i dokładnie mieszamy.

3

Wlewamy ciasto do prodiża ze stożkiem, pieczemy ok. 35 minut. Wyjmujemy odstawiamy w chłodne miejsce i przykrywamy ściereczką.

4

Na drugi dzień biszkopt dzielimy na trzy części, placki nasączamy wodą z sokiem z cytryny i przekładamy kremem karpatka przyrządzonym według przepisu na opakowaniu.

5

Ciasto polewamy polewą czekoladową i posypujemy orzechami włoskimi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

72

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły