Pyszne ciasto biszkoptowe z kremem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pyszne ciasto biszkoptowe z kremem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986858762.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne ciasto przekładane kremem, może łatwo zastąpić tort. Idealne na przyjęcia rodzinne.
1
0 / 0
Pyszne ciasto przekładane kremem, może łatwo zastąpić tort. Idealne na przyjęcia rodzinne.
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.66 szkl. mąka pszenna tortowa
0.66 szkl. mąka ziemniaczana
1 szkl. cukier
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. cytryna
1 szt. krem karpatka
0.50 szkl. woda
Przygotowanie
Jajka miksujemy z cukrem ok. 15 minut, aż do uzyskania jednolitej masy (musi powstać biała pianka). Dwa rodzaje mąki łączymy ze sobą dodajemy proszek do pieczenia, przesiewamy i dokładnie jeszcze raz mieszamy.
Wsypujemy do masy jajecznej i dokładnie mieszamy.
Wlewamy ciasto do prodiża ze stożkiem, pieczemy ok. 35 minut. Wyjmujemy odstawiamy w chłodne miejsce i przykrywamy ściereczką.
Na drugi dzień biszkopt dzielimy na trzy części, placki nasączamy wodą z sokiem z cytryny i przekładamy kremem karpatka przyrządzonym według przepisu na opakowaniu.
Ciasto polewamy polewą czekoladową i posypujemy orzechami włoskimi.