0

Składniki

1 Szklanka
mleko
3 Łyżki
kasza manna
2 Łyżki
cukier
2 Łyżki
Dżem
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do garnka wlewamy szklanke zimnego mleka, wsypujemy kaszke i cukier. Stawiamy na gaz cały czas mieszając(aby sie nie przypaliła) do czasu aż całkowicie zgęstnieje.
  2. Następnie przelewamy do półmisków i według uznania dodajemy dzem. Równie dobrze smakuje bezpośrednio wymieszane z dzemem:) Wybornie smakuje na zimno jak i na ciepło:)

Opis

smaczna i szybka kaszka na deserek

Podobne przepisy

Ciasto kruche Chmurka ze śliwkami i pianką

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto kruche Chmurka ze śliwkami i pianką

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Czekoladowe drożdżówki z serem, truskawkami i kruszonką

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Czekoladowe drożdżówki z serem, truskawkami i kruszonką

Domowa Drożdżówka

Przepis
Łatwy Do 15 min
Domowa Drożdżówka

Drożdżowe chrusty

Przepis
Średni Do 40 min
Drożdżowe chrusty

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Makowiec

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!