0

Składniki

1 Szklanka
mleko
3 Łyżki
kasza manna
2 Łyżki
cukier
2 Łyżki
Dżem
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do garnka wlewamy szklanke zimnego mleka, wsypujemy kaszke i cukier. Stawiamy na gaz cały czas mieszając(aby sie nie przypaliła) do czasu aż całkowicie zgęstnieje.
  2. Następnie przelewamy do półmisków i według uznania dodajemy dzem. Równie dobrze smakuje bezpośrednio wymieszane z dzemem:) Wybornie smakuje na zimno jak i na ciepło:)

Opis

smaczna i szybka kaszka na deserek

Podobne przepisy

Blok czekoladowy z paluszkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Chleb w lamparcie cętki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Chleb w lamparcie cętki

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Deser grysikowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Deser grysikowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!