1

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna
1 Szklanka
cukier
0.75 Szklanki
mąka ziemniaczana
0.75 Szklanki
mąka pszenna tortowa
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
CUKIER WANILIOWY
5 Dekagramów
Kandyzowana skórka pomarańczowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać cukier waniliowy, proszek do pieczenia i przesianą mąkę. Dokładnie wymieszać.
  2. Tłuszcz roztopić i schłodzić. Wlać cienkim strumieniem do masy.
  3. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, dodać również skórkę kandyzowaną pomarańczową(wcześniej obsypaną w mące).
  4. Wlać ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Opis

Babka na każdą okazję ze skórką pomarańczową kandyzowaną.

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz

Puszysty sernik

Średni Do 40 min

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz

Toffi

Średni Do 1 godz

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!