0

Składniki

1 Litr
mleko
1 Szklanka
Kaszka błyskawiczna
0.5 Szklanki
cukier
1 Sztuka
Mus jabłkowy
3 Sztuki
herbatniki
1 Sztuka
Dowolna polewa
2 Łyżki
rodzynki
20 Dekagramów
Masło roślinne
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mleko, cukier i masło doprowadzić do zagotowania, ciągle mieszając. Kiedy masło stopi się, dodać mus jabłkowy, a następnie dodawać powoli kaszkę (mieszać!). Wsypać rodzynki i wymieszać.
  2. blachę (20x30) wyłożyć herbatnikami i wylać gorącą masę. Masę przykryć herbatnikami i pozostawić do ostudzenia.
  3. następnie polać dowolną polewą, przyozdobić i wstawić do lodówki. Deser jest gotowy następnego dnia, kiedy dobrze stężeje.

Opis

Bardzo łatwy w wykonaniu i smaczny deserek dla całej rodzinki.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!