0

Składniki

1 Litr
mleko
1 Szklanka
Kaszka błyskawiczna
0.5 Szklanki
cukier
1 Sztuka
Mus jabłkowy
3 Sztuki
herbatniki
1 Sztuka
Dowolna polewa
2 Łyżki
rodzynki
20 Dekagramów
Masło roślinne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko, cukier i masło doprowadzić do zagotowania, ciągle mieszając. Kiedy masło stopi się, dodać mus jabłkowy, a następnie dodawać powoli kaszkę (mieszać!). Wsypać rodzynki i wymieszać.
  2. blachę (20x30) wyłożyć herbatnikami i wylać gorącą masę. Masę przykryć herbatnikami i pozostawić do ostudzenia.
  3. następnie polać dowolną polewą, przyozdobić i wstawić do lodówki. Deser jest gotowy następnego dnia, kiedy dobrze stężeje.

Opis

Bardzo łatwy w wykonaniu i smaczny deserek dla całej rodzinki.

Podobne przepisy

Batoniki mleczne z Choco Kulkami i suszonymi owocami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Batoniki mleczne z Choco Kulkami i suszonymi owocami

Makowiec zawijany

Przepis
Trudny Do 40 min
Makowiec zawijany

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Pączki po bawarsku

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki po bawarsku

Pączusie

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączusie

Renifery Cake Pops

Przepis
Średni Do 3 godz
Renifery Cake Pops

Keks drożdżowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Keks drożdżowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!