Pychotka

m7
Pychotka

3

0 / 0

Ciasto kruche przełożone masą budyniową z dodatkiem powideł śliwkowych i orzechami......Pychotka.

15

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1.50 kost. masło

0.50 l mleko

1 szkl. cukier

0.50 szkl. cukier

4 szt. żółtko jaja kurzego

4 szt. białko jaja kurzego

1 szt. powidła śliwkowe łowicz

1 szt. cukier waniliowy

3 łyżka śmietana

3 łyżka mąka pszenna

3 łyżka mąka ziemniaczana

40 dek. mąka pszenna

20 dek. margaryna zwykła

10 dek. orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Składniki na ciasto zagnieść na stolnicy

2

ciasto podzielić na pół

3

ciasta rozwałkowac na dwie brytwanki

4

wcześniej brytwanki posmarować cienko margaryną

5

na surowe ciasto posmarowac warstwe powideł

6

2 białka ubić na sztywną pianę dodać połowe szkanki cukru i wyłożyć na powidła

7

posypac posiekanymi orzechami

8

to samo zrobić na drugim cieście

9

zrobic budyń;

10

większą połowę mleka zagotować z cukrami

11

w reszcie mleka rozrobic mąki tak żeby nie było grudek

12

wlać do gotującego się mleka cały czas mieszając aż powstanie gęsty budyń.

13

odstawic do wystudzenia.

14

masło ubić mikserem dodać zimny budyń.

15

budyń wyłożyć na zimny placek przykryć drugim plackiem

16

wstawic do lodówki

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły