1

Składniki

1 Kilogram
twaróg
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
0.5 Kostki
masło extra
3 Szklanki
mąka pszenna
0.5 Szklanki
cukier
1 Szklanka
cukier
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
brzoskwinia w syropie
2 Łyżki
śmietana
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto: wyżej wymienione składniki zagnieść. Ciasto rozwałkować, wylepić nim blachę, nakłuć widelcem. Piec 10 minut w 200 stopniach.
  2. ser: masło, żółtka, cukier oraz mąkę miksować, dodać zmielony ser. Do jednolitej masy delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek.
  3. Do przygotowanej masy serowej dodać pokrojone w cząstki brzoskwinie z puszki. Całość wymieszać.
  4. Masę wyłożyć na podpieczony spód i piec jeszcze ok. 55 minut w temperaturze 180 stopni.

Opis

Puszysty sernik z brzoskwiniami, nie wymaga skomplikowanych czynności oraz umiejętności a nadaje się na różne okazje.

Podobne przepisy

Mazurek

Łatwy Do 1 godz

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz

Jabłecznik

Średni Do 1 godz

Naleśniki z białym serem

Łatwy Do 40 min

Puszysty sernik

Średni Do 40 min

Toffi

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!