Puszysty sernik z brzoskwiniami
m7
Puszysty sernik z brzoskwiniami, nie wymaga skomplikowanych czynności oraz umiejętności a nadaje się na różne okazje.
1
0 / 0
Puszysty sernik z brzoskwiniami, nie wymaga skomplikowanych czynności oraz umiejętności a nadaje się na różne okazje.
13
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
1 kg twaróg
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna zwykła
0.50 kostka masło
3 szkl. mąka pszenna
0.50 szkl. cukier
1 szkl. cukier
3 szt. żółtko jaja kurzego
6 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
1 szt. brzoskwinia w syropie
2 łyżka śmietana
2 łyżka mąka ziemniaczana
Przygotowanie
Ciasto: wyżej wymienione składniki zagnieść. Ciasto rozwałkować, wylepić nim blachę, nakłuć widelcem. Piec 10 minut w 200 stopniach.
ser: masło, żółtka, cukier oraz mąkę miksować, dodać zmielony ser. Do jednolitej masy delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek.
Do przygotowanej masy serowej dodać pokrojone w cząstki brzoskwinie z puszki. Całość wymieszać.
Masę wyłożyć na podpieczony spód i piec jeszcze ok. 55 minut w temperaturze 180 stopni.