Puszysty sernik z brzoskwiniami

m7
Puszysty sernik z brzoskwiniami

2

0 / 0

Puszysty sernik z brzoskwiniami, nie wymaga skomplikowanych czynności oraz umiejętności a nadaje się na różne okazje.

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 kg twaróg

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kostka margaryna zwykła

0.50 kostka masło

3 szkl. mąka pszenna

0.50 szkl. cukier

1 szkl. cukier

3 szt. żółtko jaja kurzego

6 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. brzoskwinia w syropie

2 łyżka śmietana

2 łyżka mąka ziemniaczana

Przygotowanie


1

Ciasto: wyżej wymienione składniki zagnieść. Ciasto rozwałkować, wylepić nim blachę, nakłuć widelcem. Piec 10 minut w 200 stopniach.

2

ser: masło, żółtka, cukier oraz mąkę miksować, dodać zmielony ser. Do jednolitej masy delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek.

3

Do przygotowanej masy serowej dodać pokrojone w cząstki brzoskwinie z puszki. Całość wymieszać.

4

Masę wyłożyć na podpieczony spód i piec jeszcze ok. 55 minut w temperaturze 180 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

495

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

50

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły