Puszysty sernik na zimno

AgnieszkaStepien
Puszysty sernik na zimno

0

0 / 0

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 opak. biszkopty

450 g serek homogenizowany

200 g śmietana 30%

1 łyżeczka cukier puder

2 łyżeczka żelatyna

2 szt. galaretka malinowa

400 g maliny

1 opak. dżem malinowy niskosłodzony łowicz

Przygotowanie


1

Dno tortownicy wykładamy biszkoptami.

2

Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Gdy jest sztywna dodajemy serki homogenizowane i mieszamy.

3

Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie (2 łyżki). Gdy napęcznieje, rozpuszczamy ją w gorącej wodzie (ok. 3 łyżki). Pozostawiamy do ostygnięcia, następnie ostrożnie wlewamy do masy serowej i wszystko razem mieszamy. Przygotowaną masę wykładamy na herbatniki.

4

Na masę serowa wykładamy dżem malinowy Łowicz (cienka warstwa).

5

2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku. Zamrożone maliny zmiksować. Owoce wymieszać z galaretką (może być gorąca). Po chwili (szybko się ścina) przełożyć na wysmarowany dżem malinowy. Delikatnie wyrównać. Ciasto wstawić do lodówki na minimum 30-40 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły