2

Składniki

500 Gramów
Ricotta
35 Gramów
masło extra
100 Gramów
Ciasteczka
1 Szklanka
mleko
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
Laska wanilii
3 Łyżki
mąka ziemniaczana
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto:Podgrzewamy piekarnik do 170°C. Kruszymy ciasteczka. Wykładamy tortownice papierem do pieczenia. Wysypujemy skruszone ciasteczka na spod i trochę je ubijamy.
  2. Miksujemy ser, masło, mleko, żółtka, cukier, mąkę i ziarenka z wyskrobanej laski wanilii. Ubijamy białka na sztywno i delikatnie dodajemy do wcześniej wymieszanej masy.
  3. Wlewamy serową masę na przygotowany uprzednio spód z ciasteczek i pieczemy 65 min. Zostawiamy w piekarniku, aż do ostygnięcia. Jeśli sernik za bardzo się pali z góry, przykryć tortownice papierem aluminiowym.
  4. Jak ciasto ostygnie włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc.
  5. Dla tych co lubią polewy polecamy polewę czekoladowo-malinową.

Opis

Pyszny deser.

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Naleśniki z białym serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z białym serem

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Toffi

Przepis
Średni Do 1 godz
Toffi

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Czekoladowe gwiazdki z migdałami

Przepis
Średni Do 1 godz
Czekoladowe gwiazdki z migdałami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!