0

Składniki

2 Łyżki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżeczka
cukier
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Łyżeczki
Cukier wanilinowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Całe jajka lekko ubić z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli .
  2. Mąkę wymieszać ze szczyptą proszku do pieczenia. Dodać do ubitych jaj i delikatnie mieszać, by masa była puszysta.
  3. Z wymieszanej masy usmażyć dwa omlety. Usmażonego omleta podzielić na cztery części, przełożyć dżemem (ja użyłam gruszkowego Łowicz). Wierzch polać jogurtem owocowym i ozdobić świeżymi owocami.

Opis

Puszysty omlet na słodko

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Kakaowe profiterole

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe profiterole

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Keks

Łatwy Do 3 godz
Keks

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!