0

Składniki

2 Łyżki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżeczka
cukier
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Łyżeczki
Cukier wanilinowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Całe jajka lekko ubić z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli .
  2. Mąkę wymieszać ze szczyptą proszku do pieczenia. Dodać do ubitych jaj i delikatnie mieszać, by masa była puszysta.
  3. Z wymieszanej masy usmażyć dwa omlety. Usmażonego omleta podzielić na cztery części, przełożyć dżemem (ja użyłam gruszkowego Łowicz). Wierzch polać jogurtem owocowym i ozdobić świeżymi owocami.

Opis

Puszysty omlet na słodko

Podobne przepisy

Kakaowa puszysta babka majonezowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Kakaowa puszysta babka majonezowa

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Biszkopt z kremem orzechowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Biszkopt z kremem orzechowym

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Pierniczki

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pierniczki

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!