Puszysty omlet na słodko

monika.zagorska3
Puszysty omlet na słodko

Średnia 0 / 0

Oceń!

Puszysty omlet na słodko

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. jaja kurze całe

2 łyżka mąka pszenna tortowa lubella

1 łyżecz. cukier

1 szczyp. sól

1 szczyp. proszek do pieczenia

0.50 łyżecz. cukier wanilinowy

Przygotowanie


Całe jajka lekko ubić z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli .

Mąkę wymieszać ze szczyptą proszku do pieczenia. Dodać do ubitych jaj i delikatnie mieszać, by masa była puszysta.

Z wymieszanej masy usmażyć dwa omlety. Usmażonego omleta podzielić na cztery części, przełożyć dżemem (ja użyłam gruszkowego Łowicz). Wierzch polać jogurtem owocowym i ozdobić świeżymi owocami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

134

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły