Puszysty omlet na słodko
monika.zagorska3
Puszysty omlet na słodko
Wartości odżywcze na porcję
Energia
134
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Puszysty omlet na słodko
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. jaja kurze całe
2 łyżka mąka pszenna tortowa lubella
1 łyżecz. cukier
1 szczyp. sól
1 szczyp. proszek do pieczenia
0.50 łyżecz. cukier wanilinowy
Przygotowanie
Całe jajka lekko ubić z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli .
Mąkę wymieszać ze szczyptą proszku do pieczenia. Dodać do ubitych jaj i delikatnie mieszać, by masa była puszysta.
Z wymieszanej masy usmażyć dwa omlety. Usmażonego omleta podzielić na cztery części, przełożyć dżemem (ja użyłam gruszkowego Łowicz). Wierzch polać jogurtem owocowym i ozdobić świeżymi owocami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
134
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.