0

Składniki

500 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
400 Gramów
cukinia
8 Sztuk
jajka
2 Łyżeczki
CUKIER WANILIOWY
1 Szklanka
Cukier kryształ
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
0.5 Szklanki
olej rzepakowy uniwersalny
100 Gramów
czekolada gorzka
2 Łyżki
śmietana 18%
50 Gramów
żurawina suszona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukinię obieramy, wydrążamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  2. Jajka ucieramy z cukrami do białości. Dodajemy wszystkie suche składniki i miksujemy.
  3. Do masy wlewamy wolnym strumieniem olej i miksujemy.
  4. Na sam koniec dodajemy stratą cukinię oraz drobno pokrojoną połowę czekolady. Całość mieszamy.
  5. Ciasto przekładamy do wysmarowanej formy o wymiarach 25 cm x 35 cm i pieczemy w 180 C przez około 1 godzinę.
  6. Drugą połowę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem 2 łyżek śmietany. Przestudzone ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy posiekaną żurawiną.

Podobne przepisy

Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Przepis
Średni Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Muffiny czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny czekoladowe

Popierniczony Piernik

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Popierniczony Piernik

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Piernik z suszonymi śliwkami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Piernik z suszonymi śliwkami

ŚNIADANIOWE BABECZKI MARCHEWKOWE

Przepis
Średni Do 40 min
ŚNIADANIOWE BABECZKI MARCHEWKOWE

Muffinki bazyliowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki bazyliowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!