0

Składniki

1 Litr
mleko
3.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
7 Sztuk
żółtko jaja kurzego
9 Łyżek
cukier
3 Łyżki
oliwa
0.5 Łyżki
PROSZEK DO PIECZENIA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka ucieramy z cukrem.
  2. Do utartych żółtek dodajemy mleko.
  3. Na koniec dodajemy oliwę z mlekiem i mąką.
  4. Mieszamy do jednolitej masy.
  5. Pieczemy w gofrownicy tak około 3 minut.
  6. Najlepsze ciepłe.
  7. Smacznego.

Opis

Świetny deser po obiedzie.

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!