0

Składniki

2.4 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
sól
1 Łyżka
cukier
1 Szklanka
mleko
1 Sztuka
jajka
1 Łyżka
olej
1 Łyżka
Syrop klonowy
2 Łyżki
ingridient
Czekodżem Wiśniowy Łowicz
1 Sztuka
banan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W miseczce połącz mleko z jajkiem i łyżką oleju. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cukier. Wszystkie składniki wymieszaj na gładkie ciasto bez grudek, przykryj miskę (np. talerzykiem lub folią spożywczą i odstaw na 15 minut - godzinę).
  2. Po tym czasie na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Na ciepłą patelnię nakładaj porcje ciasta (zwykle na patelni można umieścić za jednym razem cztery placuszki). Smaż z obu stron, na złoto.
  3. Placuszki podawaj na ciepło z dżemem owocowym Łowicz i owocami.

Opis

Puszyste chmurki to pyszna propozycja na deser z dżemem owocowym od Łowicza.

Podobne przepisy

Owsiane pankejki z dżemem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Owsiane pankejki z dżemem truskawkowym

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Naleśniki z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Muffiny z jagodami idealne do szkoły

Przepis
Łatwy Do 40 min
Muffiny z jagodami idealne do szkoły

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!