Puszysta tarta z jabłkami!
m7
1
0 / 0
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
250 g mąka puszysta tortowa lubella
125 g masło
1 szt. jajko
50 g śmietana
70 g cukier
1 łyżeczka proszek do pieczenia
3 szt. jabłka
2 łyżeczka cynamon
1 szt. cukier brązowy
Przygotowanie
1
Zagnieć składniki na kruche ciasto.
2
Wstaw do lodówki na ok. 25 minut.
3
Ciasto rozwałkuj, nawiń na wałek i przełóż do formy na tartę.
4
Jabłka obierz, pokrój w plastry i ułóż na cieście.
5
Posyp całość cynamonem i szczyptą brązowego cukru.
6
Tartę przykryj folią aluminiową i piecz przez 20 minut w 180 stopniach Celsjusza.
7
Następnie zdejmij folię i piecz ciasto przez około 10 minut, by się zarumieniło.