Puszysta tarta z jabłkami!

m7
Puszysta tarta z jabłkami!

1

0 / 0

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

250 g mąka puszysta tortowa lubella

125 g masło

1 szt. jajko

50 g śmietana

70 g cukier

1 łyżecz. proszek do pieczenia

3 szt. jabłka

2 łyżecz. cynamon

1 szt. cukier brązowy

Przygotowanie


1

Zagnieć składniki na kruche ciasto.

2

Wstaw do lodówki na ok. 25 minut.

3

Ciasto rozwałkuj, nawiń na wałek i przełóż do formy na tartę.

4

Jabłka obierz, pokrój w plastry i ułóż na cieście.

5

Posyp całość cynamonem i szczyptą brązowego cukru.

6

Tartę przykryj folią aluminiową i piecz przez 20 minut w 180 stopniach Celsjusza.

7

Następnie zdejmij folię i piecz ciasto przez około 10 minut, by się zarumieniło.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły