Inspiracja Adobe Stock
1

Składniki

250 Gramów
ingridient
Mąka puszysta tortowa lubella
125 Gramów
masło
1 Sztuka
jajko
50 Gramów
śmietana
70 Gramów
cukier
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Sztuki
jabłka
2 Łyżeczki
cynamon
1 Sztuka
Cukier brązowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagnieć składniki na kruche ciasto.
  2. Wstaw do lodówki na ok. 25 minut.
  3. Ciasto rozwałkuj, nawiń na wałek i przełóż do formy na tartę.
  4. Jabłka obierz, pokrój w plastry i ułóż na cieście.
  5. Posyp całość cynamonem i szczyptą brązowego cukru.
  6. Tartę przykryj folią aluminiową i piecz przez 20 minut w 180 stopniach Celsjusza.
  7. Następnie zdejmij folię i piecz ciasto przez około 10 minut, by się zarumieniło.

Podobne przepisy

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Ciasteczka owsiane z dżemem

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Mini tarteletki czekoladowe z kremem gruszkowym i karmelizow...

Przepis
Średni Do 2 godz
Mini tarteletki czekoladowe z kremem gruszkowym i karmelizowaną gruszką

Keks kakaowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Kakaowe jajka niespodzianka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Pierniczki kakaowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pierniczki kakaowe

Jabłecznik

Przepis
Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!