1

Składniki

250 Gramów
ingridient
Mąka puszysta tortowa lubella
125 Gramów
masło
1 Sztuka
jajko
50 Gramów
śmietana
70 Gramów
cukier
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Sztuki
jabłka
2 Łyżeczki
cynamon
1 Sztuka
Cukier brązowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagnieć składniki na kruche ciasto.
  2. Wstaw do lodówki na ok. 25 minut.
  3. Ciasto rozwałkuj, nawiń na wałek i przełóż do formy na tartę.
  4. Jabłka obierz, pokrój w plastry i ułóż na cieście.
  5. Posyp całość cynamonem i szczyptą brązowego cukru.
  6. Tartę przykryj folią aluminiową i piecz przez 20 minut w 180 stopniach Celsjusza.
  7. Następnie zdejmij folię i piecz ciasto przez około 10 minut, by się zarumieniło.

Podobne przepisy

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!