Puszysta tarta z jabłkami!
m7
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2504
kcal
Białka
56
gram
Węglowodany
325
gram
Tłuszcze
119
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
250 g mąka puszysta tortowa lubella
125 g masło
1 szt. jajko
50 g śmietana
70 g cukier
1 łyżecz. proszek do pieczenia
3 szt. jabłka
2 łyżecz. cynamon
1 szt. cukier brązowy
Przygotowanie
Zagnieć składniki na kruche ciasto.
Wstaw do lodówki na ok. 25 minut.
Ciasto rozwałkuj, nawiń na wałek i przełóż do formy na tartę.
Jabłka obierz, pokrój w plastry i ułóż na cieście.
Posyp całość cynamonem i szczyptą brązowego cukru.
Tartę przykryj folią aluminiową i piecz przez 20 minut w 180 stopniach Celsjusza.
Następnie zdejmij folię i piecz ciasto przez około 10 minut, by się zarumieniło.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2504
kcal
Białka
56
gram
Węglowodany
325
gram
Tłuszcze
119
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.