Puree ziemniaczane z jarmużem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Puree ziemniaczane z jarmużem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974825406.jpeg&w=3840&q=75)
Typowe holenderskie danie.
0
0 / 0
Typowe holenderskie danie.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. sól
2 szkl. woda
150 dag. jarmuż
200 dag. ziemniaki
Przygotowanie
1
Jeśli mamy taką możliwość możemy kupić już pokrojony jarmuż. Jeśli nie musimy go naprawdę drobno pokroić. Zalewamy go wodą i gotujemy przez jakieś 20 minut. Po solidnym odciśnięciu z wody mieszamy z ugotowanymi ziemniakami.