0

Składniki

0.5 Kilograma
ziemniaki
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
Czosnek granulowany
1 Sztuka
czosnek
1 Łyżka
masło extra
3 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki i ząbek czosnku obrać i razem ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
  2. Odcedzić ziemniaki i bardzo starannie potłuc tłuczkiem, następnie dodać masło, śmietankę. Oraz szczyptę gałki muszkatołowej i czosnku granulowanego.
  3. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać na jednolitą masę.

Opis

Prosty, łatwy i szybki przepis na przygotowanie puree . Jest doskonałym dodatkiem do obiadów i kolacji.

Podobne przepisy

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Penne funghi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Penne funghi

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!