0

Składniki

0.5 Kilograma
ziemniaki
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
Czosnek granulowany
1 Sztuka
czosnek
1 Łyżka
masło extra
3 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki i ząbek czosnku obrać i razem ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
  2. Odcedzić ziemniaki i bardzo starannie potłuc tłuczkiem, następnie dodać masło, śmietankę. Oraz szczyptę gałki muszkatołowej i czosnku granulowanego.
  3. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać na jednolitą masę.

Opis

Prosty, łatwy i szybki przepis na przygotowanie puree . Jest doskonałym dodatkiem do obiadów i kolacji.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!