Puree ziemniaczane z czosnkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Puree ziemniaczane z czosnkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974512305.jpeg&w=3840&q=75)
Prosty, łatwy i szybki przepis na przygotowanie puree. Jest doskonałym dodatkiem do obiadów i kolacji.
0
0 / 0
Prosty, łatwy i szybki przepis na przygotowanie puree. Jest doskonałym dodatkiem do obiadów i kolacji.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
0.50 kg ziemniaki
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 szczyp. sól
1 szczyp. czosnek granulowany
1 szt. czosnek
1 łyżka masło
3 łyżka śmietana
Przygotowanie
1
Ziemniaki i ząbek czosnku obrać i razem ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
2
Odcedzić ziemniaki i bardzo starannie potłuc tłuczkiem, następnie dodać masło, śmietankę. Oraz szczyptę gałki muszkatołowej i czosnku granulowanego.
3
Wszystko bardzo dokładnie wymieszać na jednolitą masę.