0

Składniki

0.5 Kilograma
ziemniaki
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
Czosnek granulowany
1 Sztuka
czosnek
1 Łyżka
masło extra
3 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki i ząbek czosnku obrać i razem ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
  2. Odcedzić ziemniaki i bardzo starannie potłuc tłuczkiem, następnie dodać masło, śmietankę. Oraz szczyptę gałki muszkatołowej i czosnku granulowanego.
  3. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać na jednolitą masę.

Opis

Prosty, łatwy i szybki przepis na przygotowanie puree . Jest doskonałym dodatkiem do obiadów i kolacji.

Podobne przepisy

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Penne funghi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Penne funghi

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!