Puree ziemniaczane z czosnkiem

m7
Puree ziemniaczane z czosnkiem

0

0 / 0

Prosty, łatwy i szybki przepis na przygotowanie puree. Jest doskonałym dodatkiem do obiadów i kolacji.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.50 kg ziemniaki

1 szczyp. gałka muszkatołowa

1 szczyp. sól

1 szczyp. czosnek granulowany

1 szt. czosnek

1 łyżka masło

3 łyżka śmietana

Przygotowanie


1

Ziemniaki i ząbek czosnku obrać i razem ugotować do miękkości w osolonej wodzie.

2

Odcedzić ziemniaki i bardzo starannie potłuc tłuczkiem, następnie dodać masło, śmietankę. Oraz szczyptę gałki muszkatołowej i czosnku granulowanego.

3

Wszystko bardzo dokładnie wymieszać na jednolitą masę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

364

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

50

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły