Puree ziemniaczane z czosnkiem
m7
Prosty, łatwy i szybki przepis na przygotowanie puree. Jest doskonałym dodatkiem do obiadów i kolacji.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
364
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Prosty, łatwy i szybki przepis na przygotowanie puree. Jest doskonałym dodatkiem do obiadów i kolacji.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.50 kg ziemniaki
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 szczyp. sól
1 szczyp. czosnek granulowany
1 szt. czosnek
1 łyżka masło
3 łyżka śmietana
Przygotowanie
Ziemniaki i ząbek czosnku obrać i razem ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
Odcedzić ziemniaki i bardzo starannie potłuc tłuczkiem, następnie dodać masło, śmietankę. Oraz szczyptę gałki muszkatołowej i czosnku granulowanego.
Wszystko bardzo dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
364
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.