0

Składniki

0.5 Kilograma
ziemniaki
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
Czosnek granulowany
1 Sztuka
czosnek
1 Łyżka
masło extra
3 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki i ząbek czosnku obrać i razem ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
  2. Odcedzić ziemniaki i bardzo starannie potłuc tłuczkiem, następnie dodać masło, śmietankę. Oraz szczyptę gałki muszkatołowej i czosnku granulowanego.
  3. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać na jednolitą masę.

Opis

Prosty, łatwy i szybki przepis na przygotowanie puree . Jest doskonałym dodatkiem do obiadów i kolacji.

Podobne przepisy

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min

Penne funghi

Łatwy Do 1 godz

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Średni Do 2 godz

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!