Puree ziemniaczane po podlasku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Puree ziemniaczane po podlasku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977522963.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczne puree ziemniaczane
1
0 / 0
Smaczne puree ziemniaczane
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg ziemniaki ugotowane
3 szczyp. sól
50 g masło
2 łyżka siemie lniane
3 łyżka śmietana 12%
Przygotowanie
1
Siemię lniane wyprażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Kiedy będzie gotowe i zacznie strzelać jak popcorn, zmielić w młynku do kawy. Ziemniaki utłuc dokładnie- dodać masło i trzy łyżki śmietany oraz zmielone siemie. Dobrze wymieszać i podawać. Bardzo smaczne i zdrowe.