Puree ziemniaczane po podlasku

m7
Puree ziemniaczane po podlasku

1

0 / 0

Smaczne puree ziemniaczane

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg ziemniaki ugotowane

3 szczyp. sól

50 g masło

2 łyżka siemie lniane

3 łyżka śmietana 12%

Przygotowanie


1

Siemię lniane wyprażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Kiedy będzie gotowe i zacznie strzelać jak popcorn, zmielić w młynku do kawy. Ziemniaki utłuc dokładnie- dodać masło i trzy łyżki śmietany oraz zmielone siemie. Dobrze wymieszać i podawać. Bardzo smaczne i zdrowe.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły