Puree z zielonej soczewicy

m7

Smaczny, zdrowy dodatek do mięsa
Wartości odżywcze na porcję
Energia
349
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
36
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczny, zdrowy dodatek do mięsa
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
200 g soczewica zielona
50 g masło
1 łyżka kminek
1 łyżka sos sojowy
1 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
Soczewicę wypłukać, namoczyć na 30 minut. Gotować do miekkości( ok. 45 minut) w wodzie razem z kminkiem i sosem sojowym. Odcedzić, jeszcze gorące zmiksować z masłem. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym oraz sokiem z cytryny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
349
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
36
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.