Puree z zielonej soczewicy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Puree z zielonej soczewicy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975566835.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczny, zdrowy dodatek do mięsa
0
0 / 0
Smaczny, zdrowy dodatek do mięsa
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
200 g soczewica zielona
50 g masło
1 łyżka kminek
1 łyżka sos sojowy
1 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
1
Soczewicę wypłukać, namoczyć na 30 minut. Gotować do miekkości( ok. 45 minut) w wodzie razem z kminkiem i sosem sojowym. Odcedzić, jeszcze gorące zmiksować z masłem. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym oraz sokiem z cytryny.