Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

100 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
0.3 Łyżeczki
gałka muszkatołowa
400 Gramów
Ciecierzyca
50 Gramów
masło extra
1 Łyżka
sól
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciecierzycę moczyć w wodzie około 4 godzin.Następnie ugotować w osolonej wodzie do miękkości( około 45 minut). Odcedzić, lekko przestudzić i zmiksować razem z masłem i słodka śmietanką. Doprawić solą, pieprzem i świeżo startą gałka muszkatołową. Polecam świetny dodatek do mięsa.

Opis

Zamiast tradycyjnych ziemniaków smaczny i zdrowy dodatek do mięsa.

Podobne przepisy

Puree z kalafiora i ziemniaków

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Puree z kalafiora i ziemniaków

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Tzatziki (Cacyki)

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tzatziki (Cacyki)

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Ziemniaczki ziołowe z grilla

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ziemniaczki ziołowe z grilla

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!