Puree z ciecierzycy
m7
Zamiast tradycyjnych ziemniaków smaczny i zdrowy dodatek do mięsa.
0
0 / 0
Zamiast tradycyjnych ziemniaków smaczny i zdrowy dodatek do mięsa.
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
100 śmietanka kremowa 30%
0.30 łyżecz. gałka muszkatołowa
400 g ciecierzyca
50 g masło
1 łyżka sól
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
1
Ciecierzycę moczyć w wodzie około 4 godzin.Następnie ugotować w osolonej wodzie do miękkości( około 45 minut). Odcedzić, lekko przestudzić i zmiksować razem z masłem i słodka śmietanką. Doprawić solą, pieprzem i świeżo startą gałka muszkatołową. Polecam świetny dodatek do mięsa.