Puree z ciecierzycy

m7

Zamiast tradycyjnych ziemniaków smaczny i zdrowy dodatek do mięsa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
353
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
41
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zamiast tradycyjnych ziemniaków smaczny i zdrowy dodatek do mięsa.
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
100 śmietanka kremowa 30%
0.30 łyżecz. gałka muszkatołowa
400 g ciecierzyca
50 g masło
1 łyżka sól
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
Ciecierzycę moczyć w wodzie około 4 godzin.Następnie ugotować w osolonej wodzie do miękkości( około 45 minut). Odcedzić, lekko przestudzić i zmiksować razem z masłem i słodka śmietanką. Doprawić solą, pieprzem i świeżo startą gałka muszkatołową. Polecam świetny dodatek do mięsa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
353
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
41
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.