Pumpkin spice latte

Just Plants
Pumpkin spice latte

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pumpkin spice latte w roślinnej wersji to prosty sposób na jesienną kawę o przyjemnie korzennym aromacie. Do przygotowania potrzebujesz tylko spienionego mleka roślinnego, espresso i syropu dyniowego, więc całość zajmuje dosłownie chwilę. To dobra opcja, jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale lżejszego niż klasyczne kawowe desery.

7

Składniki

5 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

150 ml tymbark just plants barista karmelowe

50 ml espresso

3 łyżecz. syrop dyniowy

1 szczyp. mielony imbir

1 szczyp. mielony cynamon

50 ml bita śmietana wegańska

Opcjonalnie

1 łyżka miód

Przygotowanie


Do szklanki wlewamy syrop dyniowy i mieszankę przypraw. Opcjonalnie dodajemy miód dla dodatkowej słodkości.

Wlewamy spienione Just Plants Barista Karmel i espresso.

Całość dokładnie mieszamy.

Dekorujemy bitą śmietaną Vege i prószymy cynamonem.  

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły