Pumpkin spice latte

Just Plants

Pumpkin spice latte w roślinnej wersji to prosty sposób na jesienną kawę o przyjemnie korzennym aromacie. Do przygotowania potrzebujesz tylko spienionego mleka roślinnego, espresso i syropu dyniowego, więc całość zajmuje dosłownie chwilę. To dobra opcja, jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale lżejszego niż klasyczne kawowe desery.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
Pumpkin spice latte w roślinnej wersji to prosty sposób na jesienną kawę o przyjemnie korzennym aromacie. Do przygotowania potrzebujesz tylko spienionego mleka roślinnego, espresso i syropu dyniowego, więc całość zajmuje dosłownie chwilę. To dobra opcja, jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale lżejszego niż klasyczne kawowe desery.
7
Składniki
5 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
150 ml tymbark just plants barista karmelowe
50 ml espresso
3 łyżecz. syrop dyniowy
1 szczyp. mielony imbir
1 szczyp. mielony cynamon
50 ml bita śmietana wegańska
Opcjonalnie
1 łyżka miód
Przygotowanie
Przygotowanie
Do szklanki wlewamy syrop dyniowy i mieszankę przypraw. Opcjonalnie dodajemy miód dla dodatkowej słodkości.
Wlewamy spienione Just Plants Barista Karmel i espresso.
Całość dokładnie mieszamy.
Dekorujemy bitą śmietaną Vege i prószymy cynamonem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.