0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
2 Szklanki
bulion warzywny
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
bułka
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
bazylia
8 Sztuk
Rozmaryn
2 Łyżki
koncentrat pomidorowy
5 Łyżek
olej rzepakowy uniwersalny
50 Dekagramów
Filet z indyka
0.5 Szklanki
śmietana 12%
0.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso z piersi indyka opłukać pokroić na kawałki.
  2. Cebulę i czosnek obrać.
  3. Czerstwą kajzerkę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć.
  4. Bazylię opłukać posiekać.
  5. Mięso, cebulę, czosnek oraz bułkę zemleć.
  6. Dodać jajko, posiekaną bazylię, przyprawić solą, pieprzem.
  7. Starannie wyrobić na jednolitą masę. Uformować niewielkie pulpety.
  8. Na patelni rozgrzać olej, wyłożyć pulpety, podsmażyć je na rumiano.
  9. Przełożyć do rondla, zalać gorącym bulionem warzywnym.
  10. Dusić na małym ogniu ok. 15 minut.
  11. Do rondla z pulpetami dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę wymieszaną z mąką.
  12. Podgrzać mocno, przyprawić do smaku posiekanym rozmarynem, solą, pieprzem.
  13. Pulpety podawać z sosem i makaronem.
  14. Smacznego!!!

Opis

Przepis na pulpety drobiowe w ziołach

Podobne przepisy

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz

Makaronowa zapiekanka z łososiem

Łatwy Do 1 godz

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz

Zapiekane Mini rurki 5 warzyw

Średni Do 1 godz

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Średni Do 1 godz

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!