Pulpety z krakersami

m7
Pulpety z krakersami

0

0 / 0

Smaczne danie obiadowe

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

50 gin

100 olej sojowy

3 szcz. sól

3 szcz. pieprz

1 łyżeczka cząber

1 łyżeczka czubryca

700 g mięso mielone wieprzowe

200 g krakersy

150 g ser żółty

2 szt. jaja kurze całe

2 szt. czosnek

1 szt. pomidory krojone łowicz

3 szt. pomidory suszone

3 szt. jałowiec nasiona

Przygotowanie


1

Krakersy pokruszyć na drobne kawałki. Wymieszać mięso z jajkami, krakersami, łyżeczką czubricy i 1 ząbkiem czosnku. Dolać do mięsa 25 ml ginu, posolić i popieprzyć do smaku. Obsmażyć na patelni.

2

W rondlu podgrzewać w 1 szklance wody odcedzone z zalewy pomidory z puszki oraz posiekane pomidory suszone. Dorzucić do sosu jałowiec, cząber, 1 ząbek czosnku i wlać pozostałą część ginu.

3

Kiedy sos już będzie lekko zawiesisty wrzucić pulpety i gotować razem do miękkości( gdyby sos był za rzadki można dorzucić dwa pokruszone krakersy). Doprawić solą i pieprzem. Posypać utartym żółtym serem. Podawać z makaronem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły