Pulpety z kaszą
m7
0
0 / 0
0
delikatne pulpety
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
200 śmietana
100 koncentrat pomidorowy łowicz
1 kg mięso mielone
1 szt jajko
2 szt ziele angielskie
2 szt marchew
1 szt nać pietruszki
2 szt liść laurowy
9 łyżka kasza manna
Przygotowanie
1
Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy kasze manną przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kulki i obtaczamy je w mące krupczatce. Obsmażamy na oleju na rumiano.
2
Przekładamy pulpety do garnka, dodajemy pietruszkę, marchewkę pokrojoną w kostkę zalewamy wodą i gotujemy ok 20 minut, 2 łyżki mąki pszennej rozrabiamy w małej ilości wody i wlewamy do garnka, dodajemy koncentrat pomidorowy (ilość wg uznania), zaprawiamy śmietaną. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Dodajemy koperek.