Pulpety z kaszą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pulpety z kaszą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974316404.jpeg&w=3840&q=75)
delikatne pulpety
0
0 / 0
delikatne pulpety
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
200 śmietana
100 koncentrat pomidorowy łowicz
1 kg mięso mielone
1 szt. jajko
2 szt. ziele angielskie
2 szt. marchew
1 szt. nać pietruszki
2 szt. liść laurowy
9 łyżka kasza manna
Przygotowanie
1
Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy kasze manną przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kulki i obtaczamy je w mące krupczatce. Obsmażamy na oleju na rumiano.
2
Przekładamy pulpety do garnka, dodajemy pietruszkę, marchewkę pokrojoną w kostkę zalewamy wodą i gotujemy ok 20 minut, 2 łyżki mąki pszennej rozrabiamy w małej ilości wody i wlewamy do garnka, dodajemy koncentrat pomidorowy (ilość wg uznania), zaprawiamy śmietaną. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Dodajemy koperek.