Pulpety z indyka w sosie koperkowym

maspexdigital
Pulpety z indyka w sosie koperkowym

1

0 / 0

Przygotuj mięso z indyka z bułką tartą, jajkiem i przyprawami, po czym uformuj pulpeciki. Smaż przez około pięć minut na patelni, dodaj do rozgrzanego wcześniej sosu Łowicz z posiekanym koperkiem. Całość duś około 15 minut. Pulpety z indyka w sosie koperkowym podawaj z ulubioną kaszą lub makaronem.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. sos jasny uniwersalny łowicz

250 g mięso mielone z indyka lub kurczaka

1 szt. czerstwa bułka

2 szt. jaja l

1 pęcz. świeży koperek

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżka olej

Przygotowanie


1

Mięso wyrób z bułką, jajkami i przyprawami na gładką masę. Uformuj pulpety.

2

Smaż na rozgrzanej patelni 5 minut.

3

Posiekaj koperek.

4

W rondelku rozgrzej sos jasny uniwersalny Łowicz, dodaj posiekany koper i pulpety.

5

Całość duś 15 minut.

6

Podawaj z ulubionym makaronem lub kaszą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły