0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
sos jasny uniwersalny Łowicz
250 Gramów
MIĘSO MIELONE Z INDYKA LUB KURCZAKA
1 Sztuka
Czerstwa bułka
2 Sztuki
jajka
1 Pęczek
Świeży koperek
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżka
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso wyrób z bułką, jajkami i przyprawami na gładką masę. Uformuj pulpety.
  2. Smaż na rozgrzanej patelni 5 minut.
  3. Posiekaj koperek.
  4. W rondelku rozgrzej sos jasny uniwersalny Łowicz, dodaj posiekany koper i pulpety.
  5. Całość duś 15 minut.
  6. Podawaj z ulubionym makaronem lub kaszą.

Podobne przepisy

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min

Makaron z kurczakiem i groszkiem

Łatwy Do 1 godz

Ryba po grecku

Łatwy Do 15 min

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!