Pulpety z indyka w sosie koperkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Pulpety z indyka w sosie koperkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976555866.jpeg&w=3840&q=75)
Przygotuj mięso z indyka z bułką tartą, jajkiem i przyprawami, po czym uformuj pulpeciki. Smaż przez około pięć minut na patelni, dodaj do rozgrzanego wcześniej sosu Łowicz z posiekanym koperkiem. Całość duś około 15 minut. Pulpety z indyka w sosie koperkowym podawaj z ulubioną kaszą lub makaronem.
1
0 / 0
Przygotuj mięso z indyka z bułką tartą, jajkiem i przyprawami, po czym uformuj pulpeciki. Smaż przez około pięć minut na patelni, dodaj do rozgrzanego wcześniej sosu Łowicz z posiekanym koperkiem. Całość duś około 15 minut. Pulpety z indyka w sosie koperkowym podawaj z ulubioną kaszą lub makaronem.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. sos jasny uniwersalny łowicz
250 g mięso mielone z indyka lub kurczaka
1 szt. czerstwa bułka
2 szt. jaja l
1 pęcz. świeży koperek
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżka olej
Przygotowanie
Mięso wyrób z bułką, jajkami i przyprawami na gładką masę. Uformuj pulpety.
Smaż na rozgrzanej patelni 5 minut.
Posiekaj koperek.
W rondelku rozgrzej sos jasny uniwersalny Łowicz, dodaj posiekany koper i pulpety.
Całość duś 15 minut.
Podawaj z ulubionym makaronem lub kaszą.