Pulpety z indyka w sosie koperkowym
maspexdigital

Przygotuj mięso z indyka z bułką tartą, jajkiem i przyprawami, po czym uformuj pulpeciki. Smaż przez około pięć minut na patelni, dodaj do rozgrzanego wcześniej sosu Łowicz z posiekanym koperkiem. Całość duś około 15 minut. Pulpety z indyka w sosie koperkowym podawaj z ulubioną kaszą lub makaronem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
261
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
Przygotuj mięso z indyka z bułką tartą, jajkiem i przyprawami, po czym uformuj pulpeciki. Smaż przez około pięć minut na patelni, dodaj do rozgrzanego wcześniej sosu Łowicz z posiekanym koperkiem. Całość duś około 15 minut. Pulpety z indyka w sosie koperkowym podawaj z ulubioną kaszą lub makaronem.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. sos jasny uniwersalny łowicz
250 g mięso mielone z indyka lub kurczaka
1 szt. czerstwa bułka
2 szt. jaja l
1 pęcz. świeży koperek
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżka olej
Przygotowanie
Kroki
Mięso wyrób z bułką, jajkami i przyprawami na gładką masę. Uformuj pulpety.

Smaż na rozgrzanej patelni 5 minut.

Posiekaj koperek.

W rondelku rozgrzej sos jasny uniwersalny Łowicz, dodaj posiekany koper i pulpety.

Całość duś 15 minut.

Podawaj z ulubionym makaronem lub kaszą.

Wartości odżywcze na porcję
Energia
261
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.