Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

1 Łyżka
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Szczypty
sól
1 Szczypta
pieprz
600 Gramów
mięso mielone wołowe
40 Gramów
bułka
60 Gramów
tłuszcz
1 Sztuka
cebula
0.5 Szklanki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso powtórnie zemleć przez sitko pasztetowe.
  2. Obraną i drobno pokrajaną cebulę usmażyć na połowie tłuszczu. Mięso dokładnie wymieszać z cebulą, dodając trochę przyprawić solą i pieprzem.
  3. Z masy mięsnej formować pulpety wielkości dużego orzecha włoskiego, obtoczyć w mące.
  4. Pulpety obsmażyć ze wszystkich stron na pozostałym tłuszczu, podlać wodą (pół szklanki) i dusić 15 min. na małym ogniu.
  5. Sos podprawić śmietaną i zagotować.
  6. Podawać z ziemniakami (puree) i kwaszonymi ogórkami.

Opis

Pulpety w sosie śmietanowym

Podobne przepisy

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Pieczone skrzydełka faszerowane

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone skrzydełka faszerowane

Kura w potrawce

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kura w potrawce

Makaron nadziewany

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron nadziewany

Łosoś saute z ogórkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Penne funghi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Penne funghi

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!