PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM

kontakt_5
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM

0

0 / 0

Pyszne pulpeciki w gęstym, aromatycznym pomidorowym sosie — brzmi jak obiad marzeń. Spróbuj zrobić je sam. Z naszym przepisem pójdzie ci szybko i łatwo! Bardzo dobrze smakują z ziemniakami lub makaronem.

15

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 l warzywa

2 pęcz. marchew

1 pęcz. pietruszka

0.50 szt. seler

2 łod. seler naciowy

1 pęcz. natka pietruszki

1 szcz. sól, pieprz

400 g mięso mielone wieprzowe

1 szt. jajko

3 łyżka bułka tarta

1 łyżka olej

0.50 l bulion warzywny

2 łyżka koncentrat pomidorowy włocławek

2 łyżka posiekana bazylia

2 łyżka parmezan tarty

Przygotowanie


1

Mięso mielone mieszamy z jajkiem i bułką tartą, solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy;

2

Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i podsmażamy na oleju, po czym zalewamy je bulionem i gotujemy na małym ogniu około 20 minut.

3

Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz posiekaną bazylię i dusimy około 10 minut. Przed podaniem posypujemy parmezanem.

4

Aby przygotować bulion warzywny, do gotującej się wody dodajemy umyte warzywa i zioła.

5

Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy 1,5 godziny. Po tym czasie przecedzamy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły