0

Składniki

250 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
150 Mililitrów
woda
40 Gramów
masło
12 Gramów
drożdże
1 Sztuka
jajka
1 Szczypta
SEZAM
1 Łyżka
ser żółty
1 Opakowanie
pomidorki
1 Pęczek
Rukola
1 Opakowanie
mini ogórki konserwowe
1 Opakowanie
ingridient
Pulpety Łowicz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotuj zaczyn. Drożdże wymieszaj z cukrem i ciepłą wodą. Odstaw na kilka minut. Mąkę wymieszaj z solą, dodaj żółtko i zaczyn. Wymieszaj wstępnie i dodaj roztopione masło. Wyrabiaj ręcznie kilka minut, aż ciasto będzie gładkie i odstające od ręki.
  2. Włóż do miski wysmarowanej odrobiną oleju. Przykryj folią i odstaw w ciepłe miejsce na około 1 godzinę, aż ciasto podwoi objętość. Po tym czasie wyrób ciasto ponownie i podziel na równej wielkości bułeczki – około 20 sztuk.
  3. Wyłóż bułeczki na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Pozostaw na około 30 minut aż wyrosną ponownie. Posmaruj białkiem i posyp sezamem. Piecz w 200C przez około 10-15 minut aż bułeczki będą ładnie przybrązowione.
  4. Przygotuj dodatki - ser pokrój w małe kwadraty, pomidorki w plasterki. Pulpety podgrzej na patelni. Bułeczki przekrój na pół. Przygotuj burgera: bułka, warstwa sosu pomidorowego, rukola, pulpet, plaster sera, pomidorki, bułka oraz ogórek konserwowy na wykałaczce.

Podobne przepisy

Mini pizza na spodzie brokułowym

Łatwy Do 1,5 godz
Mini pizza na spodzie brokułowym

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Tartaletki z kiszoną kapustą, grzybami, suszoną śliwką i b...

Trudny Ponad 3 godz
Tartaletki z kiszoną kapustą, grzybami, suszoną śliwką i b...

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!