Pulpety w sosie pomidorowym

maspexdigital
Pulpety w sosie pomidorowym

0

0 / 0

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 g mąka pszenna tortowa lubella

150 woda

40 g masło

12 g drożdże

1 szt. jaja l

1 szczyp. sezam

1 łyżka ser żółty

1 opak. pomidorki koktajlowe

1 pęcz. rukola

1 opak. mini ogórki konserwowe

1 opak. pulpety łowicz

Przygotowanie


1

Przygotuj zaczyn. Drożdże wymieszaj z cukrem i ciepłą wodą. Odstaw na kilka minut. Mąkę wymieszaj z solą, dodaj żółtko i zaczyn. Wymieszaj wstępnie i dodaj roztopione masło. Wyrabiaj ręcznie kilka minut, aż ciasto będzie gładkie i odstające od ręki.

2

Włóż do miski wysmarowanej odrobiną oleju. Przykryj folią i odstaw w ciepłe miejsce na około 1 godzinę, aż ciasto podwoi objętość. Po tym czasie wyrób ciasto ponownie i podziel na równej wielkości bułeczki – około 20 sztuk.

3

Wyłóż bułeczki na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Pozostaw na około 30 minut aż wyrosną ponownie. Posmaruj białkiem i posyp sezamem. Piecz w 200C przez około 10-15 minut aż bułeczki będą ładnie przybrązowione.

4

Przygotuj dodatki - ser pokrój w małe kwadraty, pomidorki w plasterki. Pulpety podgrzej na patelni. Bułeczki przekrój na pół. Przygotuj burgera: bułka, warstwa sosu pomidorowego, rukola, pulpet, plaster sera, pomidorki, bułka oraz ogórek konserwowy na wykałaczce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

954

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

67

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły