Example thumb
0

Składniki

250 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
150 Mililitrów
woda
40 Gramów
masło
12 Gramów
drożdże
1 Sztuka
jajka
1 Szczypta
SEZAM
1 Łyżka
ser żółty
1 Opakowanie
Pomidorki
1 Pęczek
Rukola
1 Opakowanie
Mini ogórki konserwowe
1 Opakowanie
ingridient
Pulpety Łowicz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Przygotuj zaczyn. Drożdże wymieszaj z cukrem i ciepłą wodą. Odstaw na kilka minut. Mąkę wymieszaj z solą, dodaj żółtko i zaczyn. Wymieszaj wstępnie i dodaj roztopione masło. Wyrabiaj ręcznie kilka minut, aż ciasto będzie gładkie i odstające od ręki.
  2. Włóż do miski wysmarowanej odrobiną oleju. Przykryj folią i odstaw w ciepłe miejsce na około 1 godzinę, aż ciasto podwoi objętość. Po tym czasie wyrób ciasto ponownie i podziel na równej wielkości bułeczki – około 20 sztuk.
  3. Wyłóż bułeczki na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Pozostaw na około 30 minut aż wyrosną ponownie. Posmaruj białkiem i posyp sezamem. Piecz w 200C przez około 10-15 minut aż bułeczki będą ładnie przybrązowione.
  4. Przygotuj dodatki - ser pokrój w małe kwadraty, pomidorki w plasterki. Pulpety podgrzej na patelni. Bułeczki przekrój na pół. Przygotuj burgera: bułka, warstwa sosu pomidorowego, rukola, pulpet, plaster sera, pomidorki, bułka oraz ogórek konserwowy na wykałaczce.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!