Pulpety w sosie pieczarkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pulpety w sosie pieczarkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975670559.jpeg&w=3840&q=75)
Proste a jakie smaczne :)
2
0 / 0
Proste a jakie smaczne :)
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
1 kostka masło
0.50 szkl. śmietana 18%
1 szt. kotlety mielone
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
50 dag. mięso mielone
50 dag. pieczarki
Przygotowanie
1
Mieszamy mięso mielone z fixem (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Formujemy kulki mięsne, smażymy na rozgrzanym maśle.
2
Pieczarki kroimy w półplasterki, podsmażamy na masełku, przyprawiamy, zalewamy 500ml wody gotujemy ok 10 minut. Sos zagęszczamy śmietanką wymieszaną z wodą.
3
Do sosu dodajemy pulpeciki, gotujemy ok 7 minut i gotowe!
4
Bardzo szybkie i smaczne danie :)