Pulpety w sosie pieczarkowym

m7
Pulpety w sosie pieczarkowym

Średnia 0 / 0

Oceń!

Proste a jakie smaczne :)

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

1 kostka masło

0.50 szkl. śmietana 18%

1 szt. kotlety mielone

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

50 dag. mięso mielone

50 dag. pieczarki

Przygotowanie


Mieszamy mięso mielone z fixem (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Formujemy kulki mięsne, smażymy na rozgrzanym maśle.

Pieczarki kroimy w półplasterki, podsmażamy na masełku, przyprawiamy, zalewamy 500ml wody gotujemy ok 10 minut. Sos zagęszczamy śmietanką wymieszaną z wodą.

Do sosu dodajemy pulpeciki, gotujemy ok 7 minut i gotowe!

Bardzo szybkie i smaczne danie :)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

807

kcal

Białka

40

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

69

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły