1

Składniki

2 Łyżki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
curry
1 Szczypta
papryka słodka
1 Szczypta
Maggi
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
papryka słodka
250 Gramów
mięso mielone
250 Gramów
pieczarki
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
papryka zielona
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
śmietana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso mielone wymieszać z posiekanym czosnkiem i pietruszką i przyprawami. Uformować małe kuleczki i wrzucać pojedyńczo do wrzącej wody z kostką rosołową warzywną.Gotować 40 minut.
  2. Papryki wyczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w małą kosteczkę. Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Papryki, cebulę, pieczarki wrzucić na patelnię i smażyć ok 10 minut ciągle mieszając. Gdy pulpety są już ugotowane dodać je do warzyw na patelnię i wlać wywar, wszystko dusić ok 15-20 minut. Mąkę, śmietanę i trochę wody wymieszać razem i wlać na patelnię. Dodać przyprawy do smaku i wymieszać zagotować.

Opis

Pulpety mozna podawać z ryżem, makaronem jak i ziemniakami.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!