Pulpety w sosie pieczarkowo-paprykowym
m7
Pulpety mozna podawać z ryżem, makaronem jak i ziemniakami.
1
0 / 0
Pulpety mozna podawać z ryżem, makaronem jak i ziemniakami.
18
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. gałka muszkatołowa
1 szcz. curry
1 szcz. papryka słodka
1 szcz. maggi
1 szcz. pieprz
1 szcz. sól
1 szcz. przyprawa typu vegeta
1 szcz. pieprz
1 szcz. papryka słodka
250 g mięso mielone
250 g pieczarki
1 szt. czosnek
1 szt. nać pietruszki
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka zielona
1 szt. cebula
2 łyżka mąka pszenna tortowa lubella
1 łyżka śmietana
Przygotowanie
Mięso mielone wymieszać z posiekanym czosnkiem i pietruszką i przyprawami. Uformować małe kuleczki i wrzucać pojedyńczo do wrzącej wody z kostką rosołową warzywną.Gotować 40 minut.
Papryki wyczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w małą kosteczkę. Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Papryki, cebulę, pieczarki wrzucić na patelnię i smażyć ok 10 minut ciągle mieszając. Gdy pulpety są już ugotowane dodać je do warzyw na patelnię i wlać wywar, wszystko dusić ok 15-20 minut. Mąkę, śmietanę i trochę wody wymieszać razem i wlać na patelnię. Dodać przyprawy do smaku i wymieszać zagotować.