1

Składniki

2 Łyżki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
curry
1 Szczypta
papryka słodka
1 Szczypta
Maggi
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
papryka słodka
250 Gramów
mięso mielone
250 Gramów
pieczarki
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
papryka zielona
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso mielone wymieszać z posiekanym czosnkiem i pietruszką i przyprawami. Uformować małe kuleczki i wrzucać pojedyńczo do wrzącej wody z kostką rosołową warzywną.Gotować 40 minut.
  2. Papryki wyczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w małą kosteczkę. Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Papryki, cebulę, pieczarki wrzucić na patelnię i smażyć ok 10 minut ciągle mieszając. Gdy pulpety są już ugotowane dodać je do warzyw na patelnię i wlać wywar, wszystko dusić ok 15-20 minut. Mąkę, śmietanę i trochę wody wymieszać razem i wlać na patelnię. Dodać przyprawy do smaku i wymieszać zagotować.

Opis

Pulpety mozna podawać z ryżem, makaronem jak i ziemniakami.

Podobne przepisy

Boeuf strogonof

Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Penne funghi

Łatwy Do 1 godz
Penne funghi

Leczo z cebuli

Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!