Pulpety w sosie pieczarkowo-paprykowym

m7
Pulpety w sosie pieczarkowo-paprykowym

1

0 / 0

Pulpety mozna podawać z ryżem, makaronem jak i ziemniakami.

18

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. gałka muszkatołowa

1 szczyp. curry

1 szczyp. papryka słodka

1 szczyp. maggi

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. papryka słodka

250 g mięso mielone

250 g pieczarki

1 szt. czosnek

1 szt. nać pietruszki

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka zielona

1 szt. cebula

2 łyżka mąka pszenna tortowa lubella

1 łyżka śmietana

Przygotowanie


1

Mięso mielone wymieszać z posiekanym czosnkiem i pietruszką i przyprawami. Uformować małe kuleczki i wrzucać pojedyńczo do wrzącej wody z kostką rosołową warzywną.Gotować 40 minut.

2

Papryki wyczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w małą kosteczkę. Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Papryki, cebulę, pieczarki wrzucić na patelnię i smażyć ok 10 minut ciągle mieszając. Gdy pulpety są już ugotowane dodać je do warzyw na patelnię i wlać wywar, wszystko dusić ok 15-20 minut. Mąkę, śmietanę i trochę wody wymieszać razem i wlać na patelnię. Dodać przyprawy do smaku i wymieszać zagotować.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły