Pulpety w sosie paprykowym

m7
Pulpety w sosie paprykowym

1

0 / 0

Pulpety w sosie paprykowym

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szcz. pieprz

3 szcz. sól

2 szcz. papryka czerwona słodka

1 łyżeczka mąka ziemniaczana

1 łyżeczka cukier

1 szt. cebula

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. nać pietruszki

1 szt. czosnek

1 łyżka mąka pszenna tortowa lubella

1 łyżka ketchup kotlin łagodny

60 dek. mięso mielone

5 dek. masło

0.50 szkl. śmietana

Przygotowanie


1

1.Cebulę obieramy i siekamy.

2

2.Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.

3

3.Opłukaną matkę drobno kroimy.

4

4.Mięso mieszamy z jajkiem, cebulą, czosnkiem, połową natki, solą, pieprzem i papryką.

5

5.Formujemy 8 kulek.

6

6. Zagotowujemy 2 szklanki wody, lekko solimy, wsypujemy vegetę i wkładamy pulpety.

7

7.Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 15 minut.

8

8.Z mąki pszennej i masła robimy jasną zasmażkę, rozprowadzamy śmietaną, a następnie szklanką wywaru z pulpetów. dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z 2 łyżkami wody i keczupem, przyprawiamy papryką, solą i cukrem.

9

9.Gotujemy jeszcze 5 minut.

10

10.Pulpety przekładamy do rondla z sosem.

11

11.Chwilę razem podgrzewamy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły