Pulpety ryżowe po warszawsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
tyna
![Pulpety ryżowe po warszawsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9435-1702058131254.jpeg&w=3840&q=75)
Danie szybkie, zdrowe i smaczne. Mięso mielone w nowej odsłonie!
1
0 / 0
Danie szybkie, zdrowe i smaczne. Mięso mielone w nowej odsłonie!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg mięso mielone
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. koperek
1 szczyp. nać pietruszki
1.50 szkl. ryż biały
2 szt. cebula
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
5 łyżka mąka pszenna krupczatka lubelli
2 łyżka śmietana 18%
Przygotowanie
Ugotować ryż w osolonej wodzie. Cebule pokroić w drobną kostkę i dusić na patelni aby się zezłociła.
Ryż wymieszać z mięsem i cebulą, przyprawić do smaku. Formować pulpety, obtoczyć delikatnie w mące. Obsmażyć z obu stron na złoty kolor.
Przygotować wywar z kostki mięsnej z koncentratem pomidorowym, do gorącego wywaru wkładać delikatnie pulpety. Całość gotować kilka minut.