Pulpety ryżowe po warszawsku
tyna
Danie szybkie, zdrowe i smaczne. Mięso mielone w nowej odsłonie!
1
0 / 0
Danie szybkie, zdrowe i smaczne. Mięso mielone w nowej odsłonie!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg mięso mielone
1 szcz. sól, pieprz
1 szcz. koperek
1 szcz. nać pietruszki
1.50 szkl. ryż biały
2 szt. cebula
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
5 łyżka mąka pszenna krupczatka lubelli
2 łyżka śmietana 18%
Przygotowanie
1
Ugotować ryż w osolonej wodzie. Cebule pokroić w drobną kostkę i dusić na patelni aby się zezłociła.
2
Ryż wymieszać z mięsem i cebulą, przyprawić do smaku. Formować pulpety, obtoczyć delikatnie w mące. Obsmażyć z obu stron na złoty kolor.
3
Przygotować wywar z kostki mięsnej z koncentratem pomidorowym, do gorącego wywaru wkładać delikatnie pulpety. Całość gotować kilka minut.