Pulpety ryżowe po warszawsku
tyna
Danie szybkie, zdrowe i smaczne. Mięso mielone w nowej odsłonie!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
452
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Danie szybkie, zdrowe i smaczne. Mięso mielone w nowej odsłonie!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg mięso mielone
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. koperek
1 szczyp. nać pietruszki
1.50 szkl. ryż biały
2 szt. cebula
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
5 łyżka mąka pszenna krupczatka lubelli
2 łyżka śmietana 18%
Przygotowanie
Ugotować ryż w osolonej wodzie. Cebule pokroić w drobną kostkę i dusić na patelni aby się zezłociła.
Ryż wymieszać z mięsem i cebulą, przyprawić do smaku. Formować pulpety, obtoczyć delikatnie w mące. Obsmażyć z obu stron na złoty kolor.
Przygotować wywar z kostki mięsnej z koncentratem pomidorowym, do gorącego wywaru wkładać delikatnie pulpety. Całość gotować kilka minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
452
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.