Pulpety ryżowe po warszawsku

tyna
Pulpety ryżowe po warszawsku

1

0 / 0

Danie szybkie, zdrowe i smaczne. Mięso mielone w nowej odsłonie!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg mięso mielone

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. koperek

1 szcz. nać pietruszki

1.50 szkl. ryż biały

2 szt. cebula

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

5 łyżka mąka pszenna krupczatka lubelli

2 łyżka śmietana 18%

Przygotowanie


1

Ugotować ryż w osolonej wodzie. Cebule pokroić w drobną kostkę i dusić na patelni aby się zezłociła.

2

Ryż wymieszać z mięsem i cebulą, przyprawić do smaku. Formować pulpety, obtoczyć delikatnie w mące. Obsmażyć z obu stron na złoty kolor.

3

Przygotować wywar z kostki mięsnej z koncentratem pomidorowym, do gorącego wywaru wkładać delikatnie pulpety. Całość gotować kilka minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły