Pulpety ryżowe po warszawsku

tyna
Pulpety ryżowe po warszawsku

1

0 / 0

Danie szybkie, zdrowe i smaczne. Mięso mielone w nowej odsłonie!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg mięso mielone

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. koperek

1 szczyp. nać pietruszki

1.50 szkl. ryż biały

2 szt. cebula

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

5 łyżka mąka pszenna krupczatka lubelli

2 łyżka śmietana 18%

Przygotowanie


1

Ugotować ryż w osolonej wodzie. Cebule pokroić w drobną kostkę i dusić na patelni aby się zezłociła.

2

Ryż wymieszać z mięsem i cebulą, przyprawić do smaku. Formować pulpety, obtoczyć delikatnie w mące. Obsmażyć z obu stron na złoty kolor.

3

Przygotować wywar z kostki mięsnej z koncentratem pomidorowym, do gorącego wywaru wkładać delikatnie pulpety. Całość gotować kilka minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

452

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

51

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły