Pulpety rybne

EkspertOdKuchni
Pulpety rybne

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pulpety rybne z dorsza w aromatycznym sosie pomidorowym to idealny wybór na obiad, który świetnie smakuje w duecie z ryżem, ziemniakami lub warzywami na parze. To świetny wybór dla wszystkich miłośników ryb, który zasmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Połączenie soczystych pulpecików rybnych z sosem na bazie pomidorów, curry i oregano, a także świeżym koperkiem na wierzchu nie tylko pysznie smakuje, ale i doskonale prezentuje się na talerzu. Smacznego!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g filet z dorsza

1 łyżecz. curry w proszku

2 łyżka bułka tarta

1 szt. jajko

1 łyżka masło

1 łyżka oliwa z oliwek extra virgin

1 puszka pomidory krojone łowicz

0.50 łyżecz. suszone oregano

0.50 pęcz. koperek

Przygotowanie

Wartości odżywcze na porcję


Energia

215

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły