1

Składniki

1 Łyżeczka
papryka czerwona
1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa
500 Gramów
mięso mielone
1 Szklanka
bułka tarta
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
bułka
2 Sztuki
jajko
1 Sztuka
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mieszamy mięso z jajkiem, namoczoną bułką, wyciśniętym czosnkiem, dodajemy przyprawy. Formujemy pulpety (powinny być kleiste)
  2. Panierujemy w roztrzepanym jajku, bułce tartej.
  3. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Opis

Idealny dodatek do zupy pomidorowej, jako danie z sosem pomidorowym, z duszonymi warzywami, zupy rybnej..... pomysłów jest wiele:D

Podobne przepisy

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Penne pod pesto z wołowiną

Łatwy Do 40 min.

Pierogi z kapustą i mięsem

Średni Do 1 godz.

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 20 min.

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz.

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!