Pulpety mięsne

m7
Pulpety mięsne

1

0 / 0

Idealny dodatek do zupy pomidorowej, jako danie z sosem pomidorowym, z duszonymi warzywami, zupy rybnej..... pomysłów jest wiele:D

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 łyżecz. papryka czerwona

1 łyżecz. sól, pieprz

1 łyżecz. przyprawa

500 g mięso mielone

1 szkl. bułka tarta

1 szt. jajko

1 szt. czosnek

1 szt. bułka

2 szt. jajko

1 szt. olej

Przygotowanie


1

Mieszamy mięso z jajkiem, namoczoną bułką, wyciśniętym czosnkiem, dodajemy przyprawy. Formujemy pulpety (powinny być kleiste)

2

Panierujemy w roztrzepanym jajku, bułce tartej.

3

Smażymy na rozgrzanym oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

348

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły