Pulpety mięsne
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pulpety mięsne](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977523462.jpeg&w=3840&q=75)
Idealny dodatek do zupy pomidorowej, jako danie z sosem pomidorowym, z duszonymi warzywami, zupy rybnej..... pomysłów jest wiele:D
1
0 / 0
Idealny dodatek do zupy pomidorowej, jako danie z sosem pomidorowym, z duszonymi warzywami, zupy rybnej..... pomysłów jest wiele:D
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżecz. papryka czerwona
1 łyżecz. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa
500 g mięso mielone
1 szkl. bułka tarta
1 szt. jajko
1 szt. czosnek
1 szt. bułka
2 szt. jajko
1 szt. olej
Przygotowanie
1
Mieszamy mięso z jajkiem, namoczoną bułką, wyciśniętym czosnkiem, dodajemy przyprawy. Formujemy pulpety (powinny być kleiste)
2
Panierujemy w roztrzepanym jajku, bułce tartej.
3
Smażymy na rozgrzanym oleju.