Pulpety indycze w sosie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pulpety indycze w sosie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976955514.jpeg&w=3840&q=75)
Delikatne pulpeciki w sosie. Są pyszne i nadają się dla osób na diecie. Przepis mam od mamy:)
0
0 / 0
Delikatne pulpeciki w sosie. Są pyszne i nadają się dla osób na diecie. Przepis mam od mamy:)
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
500 bulion drobiowy
2 łyżecz. nać pietruszki
250 g mięso mielone
1 szt. serek topiony
1 szt. jajko
1.50 łyżka koper ogrodowy
0.50 szt. cebula
Przygotowanie
1
Cebulę obieramy i siekamy. Mięso mieszamy ze wszystkimi składnikami oprócz serka topionego i bulionu.
2
Formujemy pulpety. Bulion zagotowujemy i rozpuszczamy w nim serek topiony. Wrzucamy pulety i gotujemy.
3
Ugotowane podajemy posypane z koperkiem i ziemniakami gotowanymi. Smacznego!:-)