0

Składniki

500 Mililitrów
bulion
2 Łyżeczki
nać pietruszki
250 Gramów
mięso mielone
1 Sztuka
Serek topiony
1 Sztuka
jajko
1.5 Łyżki
koper ogrodowy
0.5 Sztuki
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę obieramy i siekamy. Mięso mieszamy ze wszystkimi składnikami oprócz serka topionego i bulionu.
  2. Formujemy pulpety. Bulion zagotowujemy i rozpuszczamy w nim serek topiony. Wrzucamy pulety i gotujemy.
  3. Ugotowane podajemy posypane z koperkiem i ziemniakami gotowanymi. Smacznego!:-)

Opis

Delikatne pulpeciki w sosie. Są pyszne i nadają się dla osób na diecie. Przepis mam od mamy:)

Podobne przepisy

Kotlecik z mięsa mielonego z dodatkiem frytek i ketchupu

Łatwy Do 40 min
Kotlecik z mięsa mielonego z dodatkiem frytek i ketchupu

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Łatwy Do 40 min
Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!