Pulpety indycze w sosie

m7
Pulpety indycze w sosie

0

0 / 0

Delikatne pulpeciki w sosie. Są pyszne i nadają się dla osób na diecie. Przepis mam od mamy:)

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

500 bulion drobiowy

2 łyżecz. nać pietruszki

250 g mięso mielone

1 szt. serek topiony

1 szt. jajko

1.50 łyżka koper ogrodowy

0.50 szt. cebula

Przygotowanie


1

Cebulę obieramy i siekamy. Mięso mieszamy ze wszystkimi składnikami oprócz serka topionego i bulionu.

2

Formujemy pulpety. Bulion zagotowujemy i rozpuszczamy w nim serek topiony. Wrzucamy pulety i gotujemy.

3

Ugotowane podajemy posypane z koperkiem i ziemniakami gotowanymi. Smacznego!:-)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

369

kcal

Białka

32

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły