Pulpety duszone w porze.

m7
Pulpety duszone w porze.

1

0 / 0

Pyszne, pyszne, pyszne i jeszcze raz pyszne:)

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.75 szkl. bulion drobiowy

12 szt. pulpety mięsne

1 szt. por

1 szt. marchew

1 szt. cebula

2 łyżka masło

Przygotowanie


1

Przygotowujemy pulpety zgodnie z przepisem w mojej księdze:)

2

Mieszamy mięso z jajkiem, namoczoną bułką, wyciśniętym czosnkiem, dodajemy przyprawy. Formujemy pulpety (mogą się nieco nie kleić ale panierowane będą się trzymały :) Panierujemy w roztrzepanym jajku, bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.

3

Por kroimy w półplasterki, cebulę w kostkę, marchew obieramy, ucieramy na tarce na grubych oczkach, całość smażymy na maśle, do podsmażonych warzyw dodajemy pulpety, zalewamy bulionem, mieszamy, dusimy pod przykryciem ok 15 minut.

4

Podajemy z gotowanymi ziemniaczkami. ja ułożyłam do miseczki na dno pokrojone w kostkę ziemniaczki, a na górę pulpety.

5

Smacznego!!!!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły