Pulpety duszone w porze.

m7
Pulpety duszone w porze.

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszne, pyszne, pyszne i jeszcze raz pyszne:)

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.75 szkl. bulion drobiowy

12 szt. pulpety mięsne

1 szt. por

1 szt. marchew

1 szt. cebula

2 łyżka masło

Przygotowanie


Przygotowujemy pulpety zgodnie z przepisem w mojej księdze:)

Mieszamy mięso z jajkiem, namoczoną bułką, wyciśniętym czosnkiem, dodajemy przyprawy. Formujemy pulpety (mogą się nieco nie kleić ale panierowane będą się trzymały :) Panierujemy w roztrzepanym jajku, bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Por kroimy w półplasterki, cebulę w kostkę, marchew obieramy, ucieramy na tarce na grubych oczkach, całość smażymy na maśle, do podsmażonych warzyw dodajemy pulpety, zalewamy bulionem, mieszamy, dusimy pod przykryciem ok 15 minut.

Podajemy z gotowanymi ziemniaczkami. ja ułożyłam do miseczki na dno pokrojone w kostkę ziemniaczki, a na górę pulpety.

Smacznego!!!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

443

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

31

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły