Pulpety duszone w porze.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pulpety duszone w porze.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975125745.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne, pyszne, pyszne i jeszcze raz pyszne:)
1
0 / 0
Pyszne, pyszne, pyszne i jeszcze raz pyszne:)
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.75 szkl. bulion drobiowy
12 szt. pulpety mięsne
1 szt. por
1 szt. marchew
1 szt. cebula
2 łyżka masło
Przygotowanie
Przygotowujemy pulpety zgodnie z przepisem w mojej księdze:)
Mieszamy mięso z jajkiem, namoczoną bułką, wyciśniętym czosnkiem, dodajemy przyprawy. Formujemy pulpety (mogą się nieco nie kleić ale panierowane będą się trzymały :) Panierujemy w roztrzepanym jajku, bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Por kroimy w półplasterki, cebulę w kostkę, marchew obieramy, ucieramy na tarce na grubych oczkach, całość smażymy na maśle, do podsmażonych warzyw dodajemy pulpety, zalewamy bulionem, mieszamy, dusimy pod przykryciem ok 15 minut.
Podajemy z gotowanymi ziemniaczkami. ja ułożyłam do miseczki na dno pokrojone w kostkę ziemniaczki, a na górę pulpety.
Smacznego!!!!