Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

500 Mililitrów
ingridient
koncentrat bulionu drobiowego Krakus
2 Łyżki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
500 Gramów
mięso mielone
2 Sztuki
jajko
2 Łyżki
bułka tarta
3 Łyżki
olej
2 Łyżki
ingridient
Przecier pomidorowy Łowicz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bulion zagotować. Cebulę podsmażyć na maśle lub oleju na złoty kolor.
  2. Do mielonego dodać połowę posiekanej cebuli, jajka, bułkę tartą i 4 łyżki wody.
  3. Masę zagnieść i formować małe kulki.
  4. Wrzucić do rondla, zalać bulionem, dodać mąkę, przecier pomidorowy i pokrojona w kostkę paprykę.
  5. Do sosu włożyć pulpety i gotować 25 minut na małym ogniu. Doprawić solą i pieprzem.

Opis

Szybki obiad

Podobne przepisy

Makaron nadziewany

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron nadziewany

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Kotlety z ryżu i pieczarek

Przepis
Średni Do 1 godz
Kotlety z ryżu i pieczarek

Kluski leniwe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kluski leniwe

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!