Pulpety
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pulpety](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4026-1702057740196.jpeg&w=3840&q=75)
Szybki obiad
1
0 / 0
Szybki obiad
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
500 koncentrat bulionu drobiowego krakus
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
500 g mięso mielone
2 szt. jajko
2 łyżka bułka tarta
2 łyżka mąka pszenna tortowa lubella
3 łyżka olej
2 łyżka przecier pomidorowy łowicz
Przygotowanie
1
Bulion zagotować. Cebulę podsmażyć na maśle lub oleju na złoty kolor.
2
Do mielonego dodać połowę posiekanej cebuli, jajka, bułkę tartą i 4 łyżki wody.
3
Masę zagnieść i formować małe kulki.
4
Wrzucić do rondla, zalać bulionem, dodać mąkę, przecier pomidorowy i pokrojona w kostkę paprykę.
5
Do sosu włożyć pulpety i gotować 25 minut na małym ogniu. Doprawić solą i pieprzem.