Pulpeciki wieprzowe w sosie własnym

m7
Pulpeciki wieprzowe w sosie własnym

1

3.9 / 18

Pulpeciki wieprzowe w sosie własnym to idealny wybór na obiad dla całej rodziny. Doskonale smakują w towarzystwie ugotowanych ziemniaków i buraczków lub kaszy i ulubionej surówki. To idealna propozycja dla fanów tradycyjnych domowych smaków i aromatów. Delikatne kotlety z mięsa wieprzowego w połączeniu z kremowym sosem z dodatkiem marchewki, pietruszki, śmietany i aromatycznych dodatków są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również sycące i łatwe w przygotowaniu, co czyni je idealnym wyborem dla zabieganych kucharzy domowych. Smacznego!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

150 śmietana 18%

1 kg wieprzowina

1 szkl. mąka krupczatka lubella

1 szt. jaja kurze całe

3 szt. marchew

1 szt. nać pietruszki

6 szt. ziele angielskie

3 szt. liść laurowy

7 łyżka kasza manna

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 szkl. olej

Przygotowanie


1

Mięso zmielić przez maszynkę, dodać do niego jajko, kaszę manną, sól, pieprz i dokładnie wyrobić.

2

Uformować pulpeciki, obtoczyć w mące krupczatce i obsmażyć na oleju.

3

Obsmażone pulpeciku ułożyć w garnku i dodać marchewkę pokrojona w kostkę, pietruszkę, listki, ziele angielskie.

4

Gotować około 30 minut.

5

Mąkę rozprowadzić w małej ilości wody i wlać do pulpetów. Następnie zaprawić śmietaną.

6

Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły