Pulpeciki wieprzowe w sosie własnym
m7
Pulpeciki wieprzowe w sosie własnym to idealny wybór na obiad dla całej rodziny. Doskonale smakują w towarzystwie ugotowanych ziemniaków i buraczków lub kaszy i ulubionej surówki. To idealna propozycja dla fanów tradycyjnych domowych smaków i aromatów. Delikatne kotlety z mięsa wieprzowego w połączeniu z kremowym sosem z dodatkiem marchewki, pietruszki, śmietany i aromatycznych dodatków są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również sycące i łatwe w przygotowaniu, co czyni je idealnym wyborem dla zabieganych kucharzy domowych. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
506
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
3.9 / 18
Pulpeciki wieprzowe w sosie własnym to idealny wybór na obiad dla całej rodziny. Doskonale smakują w towarzystwie ugotowanych ziemniaków i buraczków lub kaszy i ulubionej surówki. To idealna propozycja dla fanów tradycyjnych domowych smaków i aromatów. Delikatne kotlety z mięsa wieprzowego w połączeniu z kremowym sosem z dodatkiem marchewki, pietruszki, śmietany i aromatycznych dodatków są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również sycące i łatwe w przygotowaniu, co czyni je idealnym wyborem dla zabieganych kucharzy domowych. Smacznego!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
150 śmietana 18%
1 kg wieprzowina
1 szkl. mąka krupczatka lubella
1 szt. jaja kurze całe
3 szt. marchew
1 szt. nać pietruszki
6 szt. ziele angielskie
3 szt. liść laurowy
7 łyżka kasza manna
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 szkl. olej
Przygotowanie
Mięso zmielić przez maszynkę, dodać do niego jajko, kaszę manną, sól, pieprz i dokładnie wyrobić.
Uformować pulpeciki, obtoczyć w mące krupczatce i obsmażyć na oleju.
Obsmażone pulpeciku ułożyć w garnku i dodać marchewkę pokrojona w kostkę, pietruszkę, listki, ziele angielskie.
Gotować około 30 minut.
Mąkę rozprowadzić w małej ilości wody i wlać do pulpetów. Następnie zaprawić śmietaną.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
506
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.